Mogen Cavia’s Kaas Eten?

Als cavia-eigenaar zal een van uw belangrijkste overwegingen zijn wat u ze voedt en wat ze wel en niet kunnen eten. Maar hoe zit het met kaas? Kunnen cavia’s deze vorm van zuivel consumeren en is het iets wat u moet doen? Met het belang van het dieet in het achterhoofd heb ik besloten om wat onderzoek te doen. Ik wil graag delen wat ik hier vandaag met u heb kunnen vinden. Dus, kunnen cavia’s kaas eten?

Geen enkele cavia kan kaas eten. Ze hebben niet de mogelijkheden of enzymen om het te verteren, het is zeer hoog in calcium en over het algemeen hoog in vetgehalte. Hoewel de consumptie van kaas niet direct de dood tot gevolg zou hebben, zullen ze nadelige gevolgen voor de gezondheid ondervinden als het regelmatig wordt geconsumeerd of overmatig wordt geconsumeerd. Op korte termijn kan het leiden tot verteringsproblemen, terwijl het op lange termijn kan leiden tot urine- en hartcomplicaties. In plaats daarvan moeten andere voedingsmiddelen en traktaties, zoals groenten en fruit, worden verstrekt.

Cavia’s hebben een beruchte reputatie voor het eten van alles en nog wat. Veel cavia-eigenaren kunnen deze reputatie bevestigen omdat ze veel willekeurige objecten hebben verloren die te dicht bij een cavia-kooi zijn geplaatst.

Terwijl cavia’s geen kieskeurige eters zijn – dit betekent niet dat ze stalen magen hebben. Er zijn veel dieetbeperkingen die cavia’s moeten volgen voor hun gezondheid.

Helaas kunt u niet vertrouwen op uw cavia’s natuurlijke instincten. Ze kunnen zich gewoon niet onthouden van het snoepen van potentieel gevaarlijk voedsel. In plaats daarvan moet je jezelf een beetje opvoeden over gewone huishoudelijke dingen waar ze uit de buurt van moeten blijven en voorzichtig zijn met wat je aanbiedt.

Aan het eind van de dag ben je hun voogd en zijn ze afhankelijk van jou voor hun voeding. Een van de meest populaire snacks is kaas. Terwijl kaas een favoriet is onder de menselijke voedingssnacks, moeten veel dieren uit de buurt blijven van melkproducten. Laten we nu in de volgende paragrafen nader ingaan op het waarom. Lees zeker tot het einde, want u zult een aantal geschikte en meer gezondheidsbevorderende alternatieven ontdekken.

Waarom cavia’s geen kaas kunnen eten

Kaas is om drie belangrijke redenen geen geschikt voedsel. Ten eerste bevat het lactose en andere melkeiwitten die uw cavia niet kan afbreken. Ten tweede is het rijk aan calcium en ten derde is het rijk aan vet.

Lactose en melkeiwitten

Veel dieren hebben problemen met het verteren van melk van hun moeders van na een bepaalde leeftijd. In het wild weren de meeste zoogdieren zich van de melk af als ze nog baby’s zijn.

Melk is voor hen gewoon babyvoeding die een speciaal doel heeft om ze sneller tot volle wasdom te laten komen. En voordat ze in staat zijn om de voeding te krijgen die ze nodig hebben.

Cavia’s vormen geen uitzondering op deze regel. Maar verder dan dat; kaas wordt voornamelijk gemaakt van koemelk. Terwijl je wel geitenkaas en andere kaassoorten en -stijlen krijgt, moet je bedenken dat koemelk bedoeld was voor jonge kalveren. In de natuur is dat het doel.

Als je er aan denkt, is het een beetje vreemd dat wij mensen het zelfs consumeren. Wat uw mening over de zaak ook is – het speelt een grote rol op de menselijke voeding en doet dat al eeuwenlang. Terwijl wij mensen misschien wel of niet in staat zijn om het te verteren; het is een ander ding om hetzelfde te verwachten van elk dier; vooral een knaagdier.

Cavia’s missen namelijk een speciaal enzym in hun maag (lactase) waardoor ze melkdeeltjes, eiwitten (zoals lactose) en enzymen in hun maag goed kunnen afbreken. Omdat ze het niet goed kunnen afbreken, kunnen deze deeltjes het spijsverteringskanaal van uw cavia verwoesten. Simpeler gezegd – cavia’s zijn allemaal lactose-intolerant.

Hoog Calcium

Kaas staat bekend om zijn zeer hoge calciumgehalte, en dit is een belangrijke bron in het dieet van veel mensen. Maar als het om cavia’s gaat, moet je heel voorzichtig zijn met de hoeveelheid die ze consumeren.

Net als de meeste andere kleine zoogdieren is te veel cavia bewezen om de ontwikkeling van urinewegaandoeningen en stenen te veroorzaken. In de volgende paragraaf gaan we hier meer op in.

Hoog Vet

Cavia’s zijn herbivoren en doen het het beste met een dieet van hooi, groenten, bepaalde pellets en in sommige contexten, minerale suppletie. Ze zijn geëvolueerd om veel vezels te consumeren, en moeten dat doen voor een effectieve en gezonde spijsvertering.

Cavia’s doen het niet goed, en moeten ook niet worden gevoed met een hoog fa fauna-diëet/voedsel. Ze zijn niet in staat om ze te verteren en er kunnen allerlei problemen ontstaan als ze worden geconsumeerd.

Niet alleen zullen de cavia’s veel aankomen en lijden aan overgewicht (wat gepaard gaat met eigen problemen en risico’s), maar uw cavia zal ook veel last hebben van de spijsvertering, zoals diarree.

Wat zijn enkele goede vervangingen voor kaas?

In plaats van kaas moet u overwegen om uw cavia een passend tussendoortje te geven voor zijn soort. Er zijn tonnen verschillende dingen die een cavia kan eten als je ze een kleine pauze wilt geven van hun normale dieet.

Het kan een goede manier zijn om variatie te bieden en ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Overweeg om hen iets te geven dat hun lichaam eigenlijk te verteren heeft. Deze traktaties omvatten een heleboel dingen die je misschien gewoon in je keuken hebt zitten!

Hooi: Hooi is misschien wel het belangrijkste in een cavia-dieet. Vergeet niet om een hoge kwaliteit stro in hun reguliere dieet te verwerken, zodat ze iets hebben om mee te nestelen en op te knabbelen.

Veggies: Je cavia’s kunnen een heel kopje groenten per dag hebben. Ze zitten vol met geweldige vitaminen en uw cavia zal ze lekker vinden! U kunt de spullen direct uit uw tuin halen – zorg er alleen voor dat u geen herbiciden of pesticiden gebruikt die schadelijk voor ze kunnen zijn.

 • Erwten
 • Wortels
 • Spinazie
 • Boerenkool
 • Romeinse sla
 • Groene paprika’s
 • Artisjokken

Vruchten: Fruit is ook een smakelijke traktatie (probeer ze gewoon meer te beperken dan groenten vanwege hun hoge suikergehalte) Fruit kan uw cavia helpen om die vitamine C te krijgen die ze nodig hebben.

 • Sinaasappels
 • Kiwi
 • Perziken
 • Komkommer
 • Appels
 • Peren
 • Bessen
 • Papaja

Traktaties: Als u op zoek bent naar iets leuks, kunt u ook een aantal van de traktaties krijgen die speciaal voor cavia’s zijn samengesteld. U kunt deze online vinden op sites zoals Bol.com! Zorg ervoor dat u deze als traktatie geeft en niet als vervanger van pellets.

Tot slot

Cavia’s mogen geen kaas eten. Er zijn gewoon te veel variabelen die het een ongezonde en problematische voedselbron voor hen maken. Namelijk lactose en melkeiwitten, een hoog calciumgehalte en een hoog vetgehalte.

Terwijl u af en toe van een blokje kaas kunt genieten, zal uw cavia waarschijnlijk in grote nood verkeren als ze het voorbeeld zouden volgen. Richt u dus in plaats daarvan op het aanbod van andere geschikte voedingsmiddelen en lekkernijen die u kunt aanbieden.