Mogen Hamsters Vis Eten?

Vis is uiterst lekker! Wij houden van vis, maar houden hamsters van vis? Om precies te zijn, kunnen hamsters vis eten?

Het antwoord is ja! Hamsters houden absoluut van vis en je kunt ze een beetje geven. Maar je moet er wel voor zorgen dat je je bewust bent van de voordelen, de risico’s en hoeveel je ze moet geven. Dit is om hun gezondheid te beschermen.

Wat is vis?

We hebben allemaal wel eens vis gegeten in onze tijd op deze aarde. Er zijn zoveel verschillende soorten! Kabeljauw, schelvis en forel zijn enkele van mijn favoriete vissoorten, en ook hamsters zullen geïnteresseerd zijn in deze vissoorten!

China, Indonesië en India produceren veruit de meeste vis! Dit heerlijke dier zal fantastisch zijn voor uw harige vriend!

Kunnen hamsters vis eten?

Zoals gezegd, absoluut! Dit heerlijke zeedier kan een heerlijke traktatie zijn voor uw hamster. U moet er alleen maar voor te zorgen dat u hem in de juiste hoeveelheden voedt!

Het heeft veel vet en het is niet iets wat ze in het wild zouden eten, dus zorg ervoor dat u onze hoeveelheidsgidsen volgt! U moet er ook voor zorgen dat de vis ongezouten, graatloos, en gekookt is vanwege de volgende redenen:

 • Ongezouten – Zout kan de gezondheid van uw hamster ernstig schaden
 • Gekookt – We kunnen misschien rauwe vis eten, maar onze hamsters niet!
 • Graatloos – Ze zouden kunnen stikken op de graten!

Als de vis aan deze criteria voldoet, kunt u hem aan uw hamster voeren.

Hoe kunt u de vis aan uw hamster voeren?

Wanneer u uw hamster traktaties, zoals vis, geeft, zorg er dan altijd voor dat u ze vasthoudt of dat u ze dicht bij u in de buurt houdt. Dit komt omdat het geven van traktaties aan uw hamster uw band kan versterken en kan helpen bij het socialiseren van uw hamster.

Geef in het begin maar een kleine hoeveelheid aan uw hamster, dit is om uit te vinden of ze van vis houden. Het heeft geen zin om uw hamster veel te geven als ze het gewoon negeren!

Uw hamster zou het eten wel eens in hun wang kunnen stoppen. Zorg er wel voor dat de vis gekookt is! Mensen kunnen rauwe vis eten, zoals sushi, maar je harige vrienden kunnen dat niet.

Hoeveel vis kunt u uw hamster geven?

De hoeveelheid vis die een hamster kan eten is afhankelijk van het ras. Syriërs kunnen meer eten dan Robo’s. Dwergen kunnen maar een kleine hoeveelheid eten!

Dit komt door hun grootte en de kracht van hun spijsverteringssysteem! Dwergen kunnen het gewoonweg geen grote hoeveelheden voedsel verteren.

Hoeveel vis moet je aan je Syrische hamster geven?

Uw Syriër zal absoluut van vis houden, maar u moet er wel voor zorgen dat ze maar een klein beetje hebben! Geef uw Syriër elke week een theelepel vis! Dit is genoeg dat ze er van kunnen genieten, maar dat ze niet gewond raken!

Hoeveel vis moet je aan je Robo Hamster geven?

Robo’s zijn kleiner dan Syriërs, dit betekent dat ze niet zoveel vis kunnen hebben als Syrische hamsters. Geef je Robo Hamster om de week een theelepel vis! Zorg er wel voor dat je ze niet meer geeft!

Hoeveel vis moet je aan je Dwerghamster geven?

Winter Witte dwerghamsters, Chinese hamsters en Campbell Dwerghamsters kunnen maar één theelepel vis per maand eten. Dit komt omdat deze hamsters zo klein zijn! Ze kunnen gewoonweg niet veel aan!

Voordelen van Vis

Er zijn tal van voordelen om te vissen waar uw hamster van zal profiteren! De Amerikaanse overheid ziet het als een heerlijke gezonde voeding die uw gezondheid kan helpen, en hetzelfde geldt voor hamsters! Enkele van de voordelen van vis zijn:

 • Eiwit – Dit helpt uw hamster groot en sterk te worden!
 • Omega3 – Deze vetzuren helpen de gezondheid van uw harige vriend op lange termijn.
 • Jodium – Dit helpt te beschermen tegen sommige vormen van kanker in uw huisdier.
 • Vitamine D – Dit helpt de botten van uw hamster mooi en gezond te houden!

Risico’s van vis

Hoewel er duidelijke voordelen zijn om vis aan uw harige vriend te geven, zijn er ook enkele risico’s verbonden aan het voeren van deze vis aan uw hamster. Deze risico’s doen zich vooral voor wanneer er te veel van dit voer aan uw harige vrienden wordt gegeven! Deze risico’s zijn onder andere:

 • Zwaarlijvigheid – Te veel vis kan uw hamster vet en zwaarlijvig maken. Dit komt door het hoge vetgehalte in de vis. Overvoedering kan gewoon leiden tot ernstige problemen!
 • Voedingsproblemen – Vis, die in voldoende grote hoeveelheden wordt gevoerd, kan leiden tot voedingsproblemen. Dit komt omdat vissen niet alle voedingsstoffen bevatten die een hamster nodig heeft. Het kan ze opvullen en dat betekent dat ze niet kunnen eten wat ze nodig hebben.
 • Verstikking – Visgraten kunnen door verstikking de dood veroorzaken als hamsters te veel eten. Veel mensen zijn gestorven door verstikking in visbotten, laat uw hamster niet aan het aantal doden toevoegen!
 • Zuurgraad – De omega 3 zuren kunnen problemen veroorzaken voor uw hamster. Het kan spijsverteringsproblemen veroorzaken als u uw huisdier overvoert. Houd u aan de hoeveelheden die we besproken hebben!

Wat voor soort vis kan uw hamster eten?

Er zijn zoveel verschillende soorten vis, daarom moet u kijken naar de verschillende bijzonderheden van deze vraag! Laten we eens kijken naar de verschillende soorten en of uw harige vriend het kan eten!

Kunnen hamsters gefrituurde vis eten?

Absoluut niet! Gewoonweg te veel calorieën en vet om aan uw huisdier te geven. Blijf bij ovengekookte, niet-gearomatiseerde vis.

Kunnen hamsters rauwe vis eten?

Zoals eerder besproken, nee. Al het vlees dat aan uw hamster wordt gegeven, moet vooraf worden gekookt.

Kunnen hamsters vissticks eten

Wij raden u af om uw hamster vissticks, ook wel krabsticks genoemd, te voeren. Er zijn allerlei chemicaliën aan toegevoegd die het kwetsbare lichaam van uw hamster ernstig kunnen beschadigen.

Conclusie

We weten dus dat hamsters absoluut vis kunnen eten. Je moet gewoon voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat u uw hamster slechts een kleine hoeveelheid van dit vlees geeft, afhankelijk van welk ras ze zijn.

U moet zich ook bewust zijn van de voordelen en risico’s die gepaard gaan met het voeren van vis aan uw harige vriend. Vergeet niet dat te veel vis kan leiden tot overgewicht en dat het niet uitbenen van de vis kan leiden tot verstikking van uw hamster.

Heb je je hamstervis al eens gevoerd? Wat is uw ervaring. Laat het ons weten in het commentaar!

Leave a Comment