Mogen Cavia’s Nectarine Eten?

Kunnen cavia’s nectarines eten, en is het veilig voor hen om te eten? Ja, uw huisdier kan nectarines eten. Er zijn echter een aantal dingen die u in gedachten moet houden om het veilig aan ze te kunnen voeren.

Ten eerste hebben nectarines een pit. Die moet je eerst verwijderen voordat je hem aan je cavia’s voert. Een ander ding is het feit dat deze vrucht te zoet en te zoet is; daarom is het niet zo goed voor hen. Hoewel het heerlijk is, kan de cavia’s maag suiker niet goed verteren.

Desalniettemin kunt u het hen als een traktatie geven en niet als een onderdeel van hun reguliere dieet.

In de volgende hoofdstukken vindt u informatie over hoe u het veilig aan hen kunt geven om gezondheidsproblemen te voorkomen, met name die welke veroorzaakt worden door een te hoge suikeropname. Dat omvat alle cruciale feiten die u moet weten.

Gezondheidsvoordelen van nectarines

Kunnen cavia’s nectarines eten? Nou, hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen als je ze nectarines geeft

  • Energie

Nectarines kunnen een uitstekende bron van energie zijn, omdat deze vrucht koolhydraten en eiwitten bevat. Bovendien, het bevat riboflavine dat helpt bij de omzetting van eiwitten en koolhydraten in energie die de hele dag kan duren.

  • Gezond gewicht

Zolang het met mate wordt geconsumeerd, kan het eten van nectarine helpen om uw cavia’s gezond te houden. Deze vrucht bevat geen grote hoeveelheid calorieën, dus het risico op overgewicht is laag.

  • Verbetert hun cardiovasculair systeem

Door het feit dat nectarines kaliumkoper, ijzer, niacine, vetten en cholesterol bevatten, zouden de risico’s van hartgerelateerde problemen zoals hypertensie of een beroerte verlaagd kunnen worden.

Het cardiovasculaire systeem van uw huisdier zal perfect functioneren. Deze vrucht zal ook helpen bij het ontstoppen van de bloedvaten, omdat het een laag vetgehalte en geen cholesterolgehalte bevat.

Bovendien is er ook ijzer dat helpt bij het voorkomen van bloedarmoede en kalium dat de bloedcirculatie verbetert. Daarnaast is er ook koper aanwezig dat verantwoordelijk is voor het verhogen van het aantal rode bloedcellen

  • Antioxidanten voor een goede immuniteit

Al het voedsel dat vitamine A bevat is goed voor de cavia’s omdat het hun immuniteit in goede conditie houdt. Deze vitamine is verantwoordelijk voor het blokkeren van de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen.

Zonder vitamine A kan dit zowel leiden tot vroegtijdige veroudering als tot ziekten. Als zodanig is het veilig om te zeggen dat als ze voedsel eten dat rijk is aan vitamine A, alle organen in hun lichaam gezond zullen zijn.

  • Helpt bij het voorkomen van scheurbuik

Nectarines zijn ook een goede bron van vitamine C die helpt bij het gezond houden van uw cavia’s. Door ze voedsel te geven dat rijk is aan vitamine C, wordt het risico op scheurbuik voorkomen – een fatale ziekte die veel voorkomt bij knaagdieren die deze specifieke vitamine niet hebben.

Aanbevolen hoeveelheid

Als u nectarines samen met andere soorten fruit serveert, mag de totale fruitconsumptie niet meer dan een paar keer per week bedragen, ook weer vanwege het hoge suikergehalte.

Om hun evenwichtige voeding te behouden, moet u dit fruit als dessert behandelen. Net als wij zullen we niet te veel dessert eten als we ons zorgen maken over ons gewicht moet hetzelfde gelden voor je cavia.

Vermijd het voeden van uw cavia’s met grote porties. Een plakje nectarine per portie zou voldoende zijn. Vergeet niet dat te veel nectarines de voordelen voor de gezondheid teniet kunnen doen en in plaats daarvan problemen kunnen veroorzaken. De plakjes moeten ook klein genoeg zijn om gemakkelijk te kunnen eten.

Risico’s van het voeden van uw cavia’s met nectarines

Als u uw cavia’s met nectarines serveert die meer zijn dan de voorgestelde portiegrootte, kan dit leiden tot een aantal risico’s, waaronder maagpijn en urineproblemen.

Omdat er suiker in zit, kan het zijn dat cavia’s losse ontlasting of buikpijn krijgen als ze te veel nectarines krijgen toegediend. Daarnaast heeft deze vrucht ook een calciumgehalte dat zuur van aard is.

Dit soort mineraal kan ook urinestenen veroorzaken, en in het ergste geval kan het leiden tot nierfalen dat als fataal wordt beschouwd.

Hoe maak je nectarines klaar voor je cavia’s?

Hoewel nectarines gewoon rauw worden geserveerd aan cavia’s, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de bereiding ervan. Als u dit allemaal onthoudt, kunnen uw cavia’s dit fruit comfortabel en veilig eten.

En natuurlijk, het zou leuk en aangenaam zijn van onze kant als we onze kleine huisdieren niet zouden bedienen met bedorven nectarines. Hoe dan ook, hier zijn enkele eenvoudige stappen die u moet doen voordat u uw huisdieren met nectarines serveert.

#1 Was de huid goed

Maak er een gewoonte van om de huid goed te wassen voordat u uw cavia’s voedt. Cavia’s kunnen de huid van nectarines eten, maar ze zijn meestal anorganisch.

Er is een grote kans dat er verontreinigingen op de huid aanwezig zijn. Het zou kunnen komen van pesticiden of ander afval van dieren. Dit alles kan schadelijk zijn voor uw cavia. Gelukkig, als je de huid wast, zijn al die resten weg.

#2 Verwijder de pit

Nectarines hebben een enorme pit in zich. Zorg er altijd voor dat u deze pit eerst verwijdert voordat u ze aan uw cavia’s voert. Het fruit dat u aan uw huisdier serveert moet vrij zijn van zaden en pitten.

Dit is een veiligheidsmaatregel, omdat de pitten cyanide kunnen bevatten, waardoor uw huisdier eronder kan lijden als ze het eten.

#4 Serveer in kleine maten

Voordat u ze aan uw cavia’s geeft, moet u ook eerst de grootte van de nectarine verkleinen. Kleinere stukken zullen voor hen comfortabeler zijn om te eten.

Nog belangrijker is dat u zo de portie kunt controleren. Zelfs als u deze vrucht slechts één keer per week voedt, is de nectarineconsumptie ervan nog steeds buitensporig hoog als de plakken groot zijn.

En omdat het te veel is, is de kans groter dat uw cavia’s meer last hebben van de negatieve effecten dan van de vermeende gezondheidsvoordelen

#5 Maak de kom schoon

Net als bij het voeden van uw huisdier met ander voedsel, moet u altijd stukjes nectarine die niet zijn opgegeten uit de kom verwijderen. Als u dit niet doet, kan het achtergebleven voedsel de groei van bacteriën veroorzaken.

Daarnaast zal het ook uw cavia’s stimuleren om te veel te eten, wat leidt tot overgewicht. U kunt slechts een uur of twee in hun kom laten liggen.

Conclusie

Kunnen cavia’s nectarines eten? Ja, dat kan, maar met mate. In feite zou dit heerlijke fruit een geweldige traktatie zijn voor uw cavia’s die niet meer dan één keer per week mag worden gegeven.

Hoewel deze vrucht zuur van aard is en veel suiker en calcium bevat, kan uw cavia nog steeds van de voordelen ervan genieten als de voorgestelde portie wordt opgevolgd. Vermijd het voeren van ingeblikte, gekookte of gedroogde nectarines – geef ze alleen de verse.