Mogen Cavia’s Druiven Eten?

De meesten van ons weten dat druiven, zoals het meeste fruit, een gezond en lekker tussendoortje zijn, maar misschien heb je je afgevraagd of dat ook geldt voor cavia’s. Nou, we hebben het onderzoek gedaan en alles wat je moet weten over het voeren van druiven aan je cavia’s aan het licht gebracht.

Cavia’s kunnen in kleine hoeveelheden druiven eten. Druiven zijn niet giftig voor cavia’s en zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine C. Druiven hebben een hoog suikergehalte, dus beperk de porties tot 2 druiven per cavia, 2-3 keer per week om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Druiven maken een voedzaam caviahapje dat veel voordelen biedt, maar er zijn ook een paar belangrijke dingen die u zult willen weten over het voeden van uw cavia om ongewenste gezondheidsproblemen te voorkomen

Cavia’s en druiven

Samen met een grote verscheidenheid aan andere verse groenten en fruit zijn de druiven een heerlijk smakelijke traktatie die de meeste cavia’s met genoegen zullen verslinden.

In tegenstelling tot honden en sommige andere huisdieren kunnen cavia’s veilig druiven eten zonder het risico van enige bijwerking. Druiven zijn niet giftig voor cavia’s.

Naast een smakelijke traktatie zijn druiven ook een prachtige beloning die gebruikt kan worden bij het trainen van uw cavia. Veel cavia eigenaren zullen getuigen dat een cavia bijna alles zal doen voor een plakje druif als ze eenmaal de smaak van de zoete vruchten hebben ontwikkeld.

Elke druivensoort is prima geschikt om een cavia te voeden, zolang het maar zaadloos is of de pitten voor het serveren zijn verwijderd (de pitten kunnen een verstikkingsgevaar vormen). Terwijl rode druiven iets meer voeding bieden dan groene variëteiten, zitten beide vol met voedingsstoffen die belangrijk zijn in een cavia’s dieet.

Het enige voorbehoud bij het voeden van uw huisdier met druiven is dat ze veel natuurlijke suiker bevatten (zoals de meeste andere vruchten), dus u moet ervoor zorgen dat u ze slechts met mate aan uw cavia voedt. We bespreken hieronder meer over het serveren van suggesties en hoe vaak je druiven moet voeren, maar laten we eerst eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen die een cavia krijgt van het hebben van druiven in hun dieet.

Voordelen van druiven

Druiven bieden een manier om een cavia-dieet op te breken en ze wat afwisseling te bieden. Maar er zijn nog enkele andere echt goede voordelen die cavia’s krijgen door het eten van druiven:

  • Vol met vitamine C.  Net als mensen kunnen cavia’s hun eigen vitamine C niet produceren, dus moeten ze het uit hun dieet halen. Zonder vitamine C lopen ze het risico om omstandigheden te ontwikkelen zoals scheurbuik, wat kan leiden tot een kort leven We kunnen onze cavia’s helpen een dergelijk lot te vermijden door hen voedsel te geven met een hoog gehalte aan vitamine C, zoals druiven, die vol zitten met natuurlijke vitamine C. Het is echter belangrijk dat we niet alleen op druiven vertrouwen om het vitamine C-gehalte van onze cavia’s op peil te houden. Verse groene bladgroenten en ander fruit bieden ook vitamine C en moeten worden gemengd in een regelmatig dieet. De meeste cavia-pelletmixen bevatten ook extra vitamine C.
  • Anti-oxidanten. Druiven, vooral rode druiven en rode druivenschil, hebben een hoog gehalte aan antioxidanten. Anti-oxidanten zijn moleculen die helpen bij de bestrijding van ‘vrije radicalen’ in een cavia-lichaam Het is niet belangrijk om te weten wat vrije radicalen zijn of hoe anti-oxidanten helpen om ze te bestrijden, maar weet wel dat ze op die manier de kans op hart- en vaatziekten, kanker, diabetes of andere aandoeningen helpen verminderen.
  • Goede bron van vezels. Vezels zijn belangrijk in het dieet om te helpen dingen…consistent te houden…dat is het helpen bij de spijsvertering en het doorgeven van poep. Je denkt misschien dat het enige probleem dat je cavia met poep heeft, is dat je er te veel van maakt. Maar serieus, een vezelarm dieet leidt tot constipatie en andere onaangename gezondheidsproblemen. Druiven, als onderdeel van een evenwichtige voeding, bieden een goede bron van vezels voor een cavia
  • Rijk aan voedingsstoffen. Druiven bevatten ook andere nutritionele lekkernijen zoals kalium, vitamine K en B6 en resveratrol. Samen helpen deze voedingsstoffen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verlagen, de gezondheid van het hart te verbeteren en het risico op diabetes te verlagen.

De nadelen van druiven

Het grote nadeel van druiven is dat ze een redelijke hoeveelheid natuurlijke suiker bevatten Dit is op zich geen probleem, maar als u te vaak druiven aan uw cavia voert, kan dit leiden tot een overmatige suikeropname die leidt tot overgewicht, diabetes en een heleboel daarmee samenhangende gezondheidsklachten.

Cavia’s staan erom bekend dat ze een sterk verlangen naar zoete vruchten zoals druiven te ontwikkelen zodra ze de smaak eenmaal te pakken hebben. Ze zullen niet noodzakelijkerwijs verslaafd raken aan deze voedingsmiddelen, maar als een persoon met een zoetekauw zal een cavia veel plezier beleven aan het verslinden van zoveel druiven als je ze geeft, wat natuurlijk niet goed is.

Het vermijden van dit probleem is eenvoudig op te lossen door de hoeveelheid en de frequentie van de druiven die u uw cavia aanbiedt te beperken.

Hoe vaak moeten de druiven worden geserveerd

Om overgewicht en gezondheidsproblemen te voorkomen wordt aanbevolen om cavia’s slechts maximaal 2 druiven per cavia aan te bieden, niet meer dan 2 of 3 keer per week.

Zoals alle gezonde diëten moet u ook uw cavia tussen de porties druiven door een verscheidenheid aan verse groenten en fruit aanbieden. Het vasthouden aan een dieet dat hoger is in groenten dan in fruit is een goede manier om overtollige suiker te vermijden en tegelijkertijd het gehalte aan voedingsstoffen hoog te houden.

Als u uw cavia voor het eerst druiven aanbiedt, zorg er dan voor dat u ze in de gaten houdt nadat ze gegeten hebben, om er zeker van te zijn dat ze geen nadelige allergieën hebben en als u waterige poep of diarree opmerkt na het eten van druiven, vermijd dan dat u ze aan het dieet toevoegt of verminder het aantal dat u ze geeft.

Manieren om druiven te serveren

Cavia’s eten druiven op elke manier die je ze serveert. Je kunt ze in hun geheel serveren, en kijken hoe je cavia ze opslokt, wat superleuk is (zorg ervoor dat het een pitloze druif is of dat de pitten eerst zijn verwijderd).

Als je wat meer moeite wilt doen, kun je een druif in tweeën snijden of in reepjes, hoewel dit voor je cavia niet veel verschil zal maken, tenzij je de druiven als trainingsbeloning gebruikt en wilt dat ze wat langer meegaan.

Hoe zit het met de stengels

Wees niet bang om de vreemde stengel op een druif te laten zitten als je ze aan een cavia serveert, ze zijn niet giftig en doen je huisdier geen kwaad, als ze de stengel uiteindelijk toch opeten wordt het gewoon een andere bron van ruwvoer.