<\/span><\/h2>\nElk eendenras kan worden gebruikt voor vleesproductie, maar bepaalde
\nrassen bieden meer vlees, minder vet, en een betere smaak. Dit zijn de
\nrassen die u moet overwegen als u van plan bent eenden te kweken voor de
\nvleesproductie. U zult ook merken dat het beter is om grotere
\neendenrassen of “zwaargewichten” te kiezen als u van plan bent vlees te
\nleveren aan uw tafel of voor lokale distributie.<\/p>\n
Grotere eenden hebben meer spiertonus. Dit is nuttig voor de
\nvleesproductie. U zult ook ontdekken dat de meeste van deze eendenrassen
\nbekend staan als dual-purpose rassen. Een dual-purpose eend levert
\nuitstekend vlees en heeft een adequate eiproductie. Dit betekent
\nsimpelweg dat u kunt profiteren van het hebben van hen op uw boerderij
\nen het beste van twee werelden krijgt.<\/p>\n
Een eendenras dat snel volwassen wordt, is ideaal als het gaat om
\nvleesproductie. De meeste kleine boerderijen of boerderijen werken niet
\nop dezelfde schaal als grote, fabrieksmatige boerderijen. Dit betekent
\ndat ze de kosten van het fokken van eenden, die extra tijd nodig hebben
\nom te rijpen, niet kunnen opbrengen. Een snelrijpende eend heeft minder
\nvoer en zorg nodig voordat hij geslacht kan worden en het vlees verwerkt
\nkan worden voor de consumptie van uw gezin.<\/p>\n
<\/span>Hoe smaakt eendenvlees?<\/span><\/h2>\nU verwacht misschien dat eendenvlees vergelijkbaar is met
\nkippenvlees, maar dat is een misvatting. Eendenvlees heeft een
\nwildachtige smaak en is meer verwant aan rood vlees. Als eendenvlees op
\nde juiste manier wordt bereid, is het heel mals en heeft het een
\nsmaakvol, vochtig vet. Bij een slechte bereidingswijze wordt het vet
\nrubberachtig en smaakt het niet zo lekker.<\/p>\n
U zult ook merken dat het vel van eendenvlees dikker is dan dat van
\nkip. Velen die dit vlees proberen te bereiden hebben moeite met het goed
\ngaren van de huid. In sommige gevallen kan het zijn dat ze het liever
\ntijdens de bereiding van het vlees verwijderen om ongewenste problemen
\nof taai vlees te voorkomen.<\/p>\n
<\/span>Wanneer moeten
\nvleeseenden worden geslacht?<\/span><\/h2>\nDe meeste vleeseendenrassen zijn klaar voor de vleesproductie als ze
\nongeveer 7 tot 8 weken oud zijn. Net als bij kippen, verwerkt u eenden
\ndoor hun veren te plukken. Als deze methode u niet aanstaat, werkt de
\nbroeiwatermethode net zo goed. Bij deze methode wordt de eend minstens
\neen minuut ondergedompeld in gloeiend heet water om de veren te
\nverwijderen. Zodra de veren zijn verwijderd, is het vlees klaar om te
\nworden bereid.<\/p>\n
<\/span>De 5 beste vleeseendenrassen<\/span><\/h2>\nNu u iets meer weet over het vlees van eenden, laten we eens kijken
\nnaar de vijf meest populaire vleeseenden om te kweken op een boerderij
\nof landgoed. Deze rassen leveren ruim voldoende vlees en vele kunnen
\nworden beschouwd als dual-purpose en voorzien boeren van zowel romige
\neieren als smakelijk vlees.<\/p>\n
<\/span>1. Pekingeend<\/span><\/h3>\nDe Amerikaanse Pekin is zonder meer de favoriete vleeseend in de
\nVerenigde Staten. Dit eendenras behoort tot de zwaargewichtklasse en
\nwordt snel volwassen. In de meeste gevallen is het donkere vlees dat
\ndeze eenden leveren klaar om te worden geslacht wanneer de vogel 6 weken
\noud is en op dat moment normaal ongeveer 6 pond weegt. Een variant van
\nde Pekin die bekend staat als Jumbo Pekins kan tot 11 pond wegen als ze
\n12 weken oud zijn.<\/p>\n
Het vlees van deze eend heeft een vrij hoog vetgehalte. Dit extra vet
\nkan worden gebruikt in andere recepten in de keuken, waardoor deze eend
\nheel nuttig is. Deze eenden worden ook beschouwd als dubbeldoel-eenden.
\nDe hennen kunnen gemakkelijk tot 300 extra grote eieren leggen in een
\njaar. Jammer genoeg zijn Pekin hennen niet de beste nestelaars. Als u
\nvan plan bent eieren uit te broeden om het ras voort te zetten, moet u
\neen broedmachine overwegen.<\/p>\n
Een van de beste voordelen van Pekin eenden op uw boerderij of
\nhofstede is hun foerageervermogen. Tijdens de warmere maanden vinden
\ndeze eenden gemakkelijk minstens de helft van het voedsel dat ze nodig
\nhebben. Dit bespaart geld op voer tijdens het opfokproces.<\/p>\n
<\/span>2. Moulard Eend<\/span><\/h3>\nDe Moulard wordt beschouwd als de op \u00e9\u00e9n na populairste vleeseend die
\ner is. Deze eenden zijn steriel en worden gecre\u00eberd wanneer een Pekin
\nhen en een Muscovy hert worden gepaard. Het resultaat is een vleeseend
\nmet grote stukken en een robuustere smaak dan hun ouderras, de
\nPekin.<\/p>\n
De Moulard is het best bekend voor zijn rood vlees dat goorder is dan
\ndat van de Pekin. De borst van de Moulard is ook groter en in sommige
\ngevallen sappiger. Wanneer u het vlees van deze vogel op tafel gebruikt,
\nzult u merken dat het magerder is in vergelijking met dat van de Pekinge
\nen meer vet bevat dan dat van de Muscovy.<\/p>\n
<\/span>3. Muskuseend<\/span><\/h3>\nDe muskuseend is de favoriet van boeren of vleesconsumenten die op
\nzoek zijn naar magerder vlees. Hoewel dit vlees een sterke smaak heeft,
\nheeft het bijna 50% minder vet dan de Pekin en is 99% mager. Dit maakt
\nde Muscovy eend tot een ideale vleeseend voor wie een gezondere
\nlevensstijl wil.<\/p>\n
Wanneer u Muscovy kweekt op uw boerderij of hofstede, zult u snel
\nontdekken dat ze niet zo gemakkelijk te verzorgen zijn als de Pekin.
\nHoewel ze proberen voedsel te zoeken, zijn ze meestal niet succesvol. U
\nmoet dus voor het grootste deel van hun voedingsbehoeften zorgen. Ze
\nworden ook niet beschouwd als vogels met een tweeledig doel, omdat
\nkippen slechte eierleggers zijn. Maar als je buren in de buurt hebt, is
\nde muskuseend een geweldige eend om te hebben. Deze vogels kwaken niet
\nen zijn dus geen probleem als het om geluidsoverlast gaat.<\/p>\n
<\/span>4. Aylesbury Eend<\/span><\/h3>\nDe Aylesbury is een populaire eend voor mensen in het Verenigd
\nKoninkrijk. Het witte vlees van deze eenden zit boordevol smaak en is
\nzeer mals wanneer het gegeten wordt. Helaas heeft deze eend niet de
\ngrootste aantallen en wordt hij als kwetsbaar beschouwd. Dit maakt het
\nmoeilijk om fokkers te vinden.<\/p>\n
Gelukkig is de Aylesbury een snel volwassen wordende eend. Met 7 tot
\n9 weken wegen de meeste hennen rond de 9 pond, terwijl de mannetjes rond
\nde 10 pond kunnen worden. De hennen worden beschouwd als goede
\neierleggers, maar deze eend tweeledig noemen zou een vergissing zijn,
\ngezien hun benedengemiddelde zitvaardigheid.<\/p>\n
De Aylesbury is een geweldige eend om te hebben op boerderijen en
\nlandgoederen. Deze eenden blijven druk en foerageren voor ongeveer
\ntweederde van hun benodigde voeding. Dit, en de hoeveelheid vlees die ze
\nleveren, maken ze tot ideale eenden om in de buurt te hebben.<\/p>\n