<\/span><\/h3>\nZoals de naam al doet vermoeden, komt het Lacaune schaap uit Lacaune,
\nFrankrijk. Toen men voor het eerst probeerde dit ras voor het melken te
\ngebruiken, ging het met vallen en opstaan. Aanvankelijk stonden ze niet
\nbekend om hun hoge opbrengst. Maar door selectief fokken nam de
\nmelkproductie na verloop van tijd aanzienlijk toe.<\/p>\n
Deze schapen hebben een ongelooflijk aanpassingsvermogen en werken
\ngoed op ruw terrein en in een ruw klimaat. Deze eigenschappen zijn zeer
\ngewenst voor veehouders, omdat zij minimale milieuproblemen hebben. Ze
\ndoen het ook heel goed op de weide.<\/p>\n
Deze schapen zijn middelgroot en wegen als volwassen dieren tot 220
\nkg. Zij produceren in totaal 74 gallon per lactatieseizoen. Er wordt
\nmomenteel ijverig gewerkt om verschillende kazen te maken van de melk
\nvan de Lacaune-schapen.<\/p>\n
Als ze goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze vriendelijk zijn tegen
\nmensen.<\/p>\n
<\/span>3. Awassi schapen<\/span><\/h3>\nDe Awassi is een ongelooflijk interessant schaap. De mannetjes hebben
\nlange gekrulde horens. Het komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azi\u00eb,
\nvoornamelijk uit Irak. Doorheen de geschiedenis diende dit ras zowel
\nvoor schapenvlees als voor melk.<\/p>\n
Awassi-schapen zijn winterhard en bestand tegen vele ziekten en
\naandoeningen. Moeders zijn erg liefhebbend en verzorgend voor hun
\nnakomelingen. Hun aanpassingsvermogen en foksucces zijn twee
\naantrekkelijke factoren als u deze kudde bezit.<\/p>\n
Awassi-schapen kunnen tot 200 pond wegen, vooral als het rammen zijn.
\nMaar de meeste ooien blijven in de orde van grootte van 110 pond. Ze
\nproduceren bijna 175 pond melk per lactatiecyclus.<\/p>\n
Awassi-schapen doen het goed bij het grazen en passen zich aan vele
\nterreintypes en klimaten aan.<\/p>\n
\n- Zie ook:<\/strong> Zijn schapen goede huisdieren? Wat u moet
\nweten!<\/li>\n<\/ul>\n<\/span>4. IJslands schaap<\/span><\/h3>\nHet IJslandse schaap is een gedomesticeerd ras uit IJsland. Hoewel ze
\nop grote schaal worden gebruikt voor hun weelderige wolproductie, worden
\nze in IJsland vandaag de dag nog steeds voornamelijk gebruikt als
\nvleesbron.<\/p>\n
Er zijn berichten dat meer dan 80% van de winst die op IJslandse
\nschapen in IJsland wordt gemaakt, voor hun vlees is. De overige 20% komt
\nvan de melkproductie. Hun melk stond bijna 1.000 jaar lang bekend als
\nIJslandse armenmelk.<\/p>\n
Het IJslandse schaap is een middelgroot schaap dat tot 220 pond kan
\nwegen. Zij produceren tot 2 pond melk per dag. Hoewel ze tegenwoordig
\nniet meer voor commerci\u00eble melk worden gebruikt, worden ze op veel
\nboerderijen nog wel gebruikt voor de melkproductie.<\/p>\n
IJslandse schapen hebben geen kalm temperament: ze zijn zeer snel ter
\nbeen en onafhankelijk. Maar ze zijn een charmante aanwinst voor veel
\nweiden.<\/p>\n