Mogen Konijnen Rijst Eten?

Als je een huiskonijn hebt, dan wil je natuurlijk weten wat je wel en niet kunt voeren. Hoe zit het met rijst? Is dit een veilig en gezond voedingsmiddel om te verstrekken? Ik heb besloten om wat onderzoek te doen naar de consumptie van konijnenrijst. Ik wil dit hier vandaag met je delen.

Dus, kunnen konijnen rijst eten? Nee. Konijnen mogen nooit rijst eten. Dit omvat zowel gekookte als ongekookte versie. Dit komt omdat het gebrek aan vezels en het hoge zetmeelgehalte maagdarmklachten veroorzaakt bij uw konijn. Het geeft ook geen voedingswaarde.

Hoewel rijst in veel landen een basisvoedsel is, is dit iets wat je op je bord moet laten liggen en niet met je konijn moet delen. Ik zal je vertellen waarom in dit artikel.

Waarom is rijst slecht voor konijnen?

Terwijl konijnen van veel verschillende voedingsmiddelen kunnen genieten, is rijst er niet één van. Je moet je konijnen nooit rijst voeden.

Zelfs als je de rijst direct uit de verpakking haalt en deze ongekruid en ongekookt aanbiedt – Er zijn een aantal redenen waarom rijst slecht is voor een konijn.

Rijst lijkt misschien een goed idee, het is goedkoop, gemakkelijk op te slaan en snel en gemakkelijk te voeden. Rijst heeft echter geen voedingsstoffen of vitaminen die uw konijn nodig heeft om te gezond te leven.

Misschien wel het belangrijkste is dat rijst (vooral witte rijst) weinig vezelfs heeft. Vezels zijn essentieel voor het welzijn van konijnen en zonder de vezels kan het hoge calorie- en koolhydraatgehalte een plotselinge piek van insuline veroorzaken die ze niet goed aankunnen. Het legt een grote last op hun organen die niet ontworpen zijn voor dergelijke voedingsmiddelen.

Bruine rijst, met intacte vezels, is ook geen goed idee. Het bevat ook veel andere componenten die voor uw konijn moeilijk af te breken en te verteren zijn.

Konijnen mogen in het algemeen geen granen eten. Het veroorzaakt veel gastro-intestinale problemen en nood die moeilijk te negeren zullen zijn. Uw konijn zal waarschijnlijk last hebben van buikpijn, krampen en een opgeblazen gevoel. Dit alles zal vroeg zichtbaar zijn en u zult merken dat uw konijn pijn heeft.

Op lange termijn kan dit leiden tot ernstige gevolgen. Maagdarmstilstand kan de werking van de darm van een konijn vertragen. Dit kan dodelijk zijn voor een huisdier als het niet behandeld wordt.

Een andere overweging is dat rijst zelden gewoon wordt gekookt.

We hebben de neiging om onze rijstgerechten te kruiden met een verscheidenheid aan verschillende specerijen, kruiden en ingrediënten. Culturen met een hoge rijstconsumptie (zoals Latijns-Amerika en Oost- en West-Azië) staan ook bekend om de toevoeging van veel specerijen.

Kruiden zijn niet iets wat goed voor je konijn is. Zelfs als u probeert de ingrediënten weg te “wassen”, kunnen er nog steeds sporen achterblijven.

De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) rapporteert ook regelmatig over het niveau van het zware metaalarsenicum in onze voedingsmiddelen. Het is bekend dat rijst meer bevat dan andere gewassen. Hoewel deze gehaltes als laag worden beschouwd, wat betekent dat het over het algemeen veilig is voor menselijke consumptie, zou het een veel grotere impact kunnen hebben op kleine dieren, waaronder konijnen.

Kunnen konijnen ongekookte rijst eten?

Je moet er rekening mee houden dat geen enkele rijst veilig is voor konijnen. Zelfs als het ongekookt is, zijn granen geen geschikt voedsel.

Rijst neemt een zeer grote hoeveelheid water op en kan drie keer zo groot worden in gewicht en volume wanneer het gekookt is. Als uw konijn enkele van deze knapperige korrels eet, zal het uiteindelijk in contact komt met water in de maag van uw konijn en zal het snel uitzetten. Dit is zeer gevaarlijk.

Dus hoewel er geen voordeel is, en het niet wordt aanbevolen om rijst te voeren, zou reeds gekookte rijst minder schadelijk zijn dan ongekookte rijst

Er zijn veel goedkope konijnenvoermerken op de markt die vol zitten met vitaminen en mineralen en ontworpen zijn om uw konijnen te laten gedijen. Dit is wat u regelmatig moet voeren.

Natuurlijk zullen er momenten zijn dat je je konijn niet altijd kunt stoppen. Vooral als ze vrij rondlopen in de leefruimte. Er kan een tijd of twee zijn dat u ze gewoonweg niet kunt tegenhouden.

Als u zich zorgen maakt over de paar rijstkorrels die uw konijn van de vloer heeft gestolen, is er niets om u zorgen over te maken.

Hoewel rijst niet gezond is voor hen, is het ook niet giftig.

U moet er zoveel mogelijk voor zorgen dat u de woonruimte schoonmaakt voordat u uw huisdier in de kamer laat rondlopen, maar wees niet bang dat u alles diepgaand moet schoonmaken voordat het veilig is.

Een enkele rijstkorrel die uw konijn per ongeluk geconsumeerd heeft zal uw konijn niet in levensgevaar brengen, maar voer het ze zeker niet expres!