Mogen Konijnen Kiwi Eten?

Net als veel alle andere vruchten kan uw konijn kiwi’s eten, maar met een paar beperkingen. Kiwi’s zijn oké in zeer kleine hoeveelheden voor konijnen. U kunt ze aan uw konijn geven, maar alleen als traktatie. Er zit geen gif in, ongeacht het type kiwi.

Het probleem betreft het fragiele maag-darmkanaal van uw konijn. Als u uw konijn een zoetigheid wilt geven dan kunt u zonder problemen kiezen voor kiwi.

Zolang je de portie niet meer dan 1 theelepel fruit per 2 pond lichaamsgewicht per dag houdt zal zijn spijsverteringssysteem in orde zijn. Een goede gewoonte zou zijn om je konijn kiwi een keer per week te geven als een speciale traktatie.

Kijk eerst hoe ze het aanpakken, probeer een heel klein beetje, een hapje of zo. Kijk of hij het lekker vindt en kijk of hij zich goed voelt na het eten. Als hij oké is, kun je hem weer kiwi geven bij een andere “speciale” gelegenheid. Kiwi is niet moeilijk te verteren, maar overdrijf niet. Te veel is nooit goed!

Vermijd kiwi’s en vruchten in het algemeen als uw konijn regelmatig maag- en darmklachten heeft. U doet uw konijn geen goed. Ook al biedt fruit voordelen voor de gezondheid, dit geldt niet zozeer voor konijnen. Voor hen is het, omdat ze het in redelijke hoeveelheden eten, gewoon een traktatie, gewoon een manier om plezier te hebben, maar niet een basis, noodzakelijk voedsel.

We weten allemaal hoe belangrijk vitamine C is voor de immuniteit, of vitamine A, vitamine E, vitamine B6, kalium, vitamine K en koper voor ons lichaam. Al deze vitaminen vind je terug in Kiwi. Ja, kiwi zit vol met antioxidanten, maar dat maakt je konijn niet zoveel uit. Hij krijgt alles wat zijn lichaam nodig heeft van hooi en wat bladgroenten.

Kunnen konijnen gedroogde kiwi’s eten?

Voer nooit gedroogde kiwi’s. Deze regel geldt ook voor andere vruchten. Sommige eigenaren proberen deze voedingsmiddelen aan hun konijn te voeren, maar we raden het niet aan. Uw konijn kan wel of niet goed zijn met gedroogd fruit. Echter, zelfs als hij het
goed vindt, kan hij mettertijd zwaarlijvig worden en andere gezondheidsproblemen krijgen. Dit zal zijn levensduur verkorten.

Kunnen babykonijntjes kiwi’s eten?

Babykonijntjes moeten nooit fruit eten. Ze moeten helemaal geen vers voedsel eten of proeven tot ze 12 weken oud zijn. Daarnaast moet je beginnen met groenten, en pas na een paar maanden kun je hem fruit laten proeven.