Mogen Konijnen Honing Eten?

Honing bestaat voornamelijk uit suikers met ongeveer 38% fructose, 31% glucose, 5% dextrine en 1,5-3% sacharose. Het heeft ook kleine hoeveelheden vitaminen, eiwitten, enzymen en biogene stimulatoren.

Naast het gebruik in de keuken, als zoetstof en bij de fermentatie, wordt het vaak geprezen om zijn schimmelwerende, antibacteriële en anti-diabetische eigenschappen, onder andere.

Kunnen konijnen honing krijgen?

Konijnen mogen geen honing hebben, of die nu rauw, verwerkt of een ander product is, zoals honingdrank, honingrepen, enzovoort. Het voegt zich bij de lijst van andere schadelijke voedingsmiddelen die brood, koekjes, pasta, crackers, avocado, granen, ijsbergsla, havermout, walnoten, chocolade, aardappelen, vlees, pindakaas, onder andere.

Technisch gezien heeft het geen giftige bestanddelen. Echter, de hoge hoeveelheden suikers en lage vezels zullen desastreus zijn voor de cecum van uw harige vriend. Konijntjes zijn herbivoren, wat betekent dat ze afhankelijk zijn van planten en planten alleen en ze hebben een verteringssysteem dat kan omgaan met vezelrijke, energiezuinige voedingsmiddelen zoals hooi.

Vezels helpen bij het bevorderen van hun darmmotiliteit, bij het elimineren van ingeslikt haar om haarballen te vermijden aangezien konijntjes niet de mogelijkheid hebben om over te geven. Het helpt ook bij het dragen van de steeds groeiende tanden en het bevorderen van een gezonde darm.

Honing aan de andere kant is een energierijk, vezelarm voedsel. Konijnen kunnen niet omgaan met de overtollige suikers die het heeft. Verwacht cecale dysbiose die vaak gepaard gaat met diarree door de verschuiving van de blindedarmflora (de slechte bacteriën zullen groter zijn dan de goede). Ook enteritis, een opgeblazen gevoel, gas en andere maagdarmproblemen kunnen zich voordoen.

Bovendien is het zeer calorierijk, stel je voor dat één eetlepel ongeveer 64 calorieën bevat. Dit betekent dat als je je konijn honing laat drinken, het aankomt en mogelijk zwaarlijvig is.

Zwaarlijvigheid wordt in verband gebracht met verschillende andere gezondheidsproblemen, waaronder het verminderen van de levensduur en problemen met de verzorging.

Conclusie

Als u een nieuwe konijneigenaar bent, moet u weten dat sommige van wat wij beschouwen als supervoedsel of gezondste voedsel niet geschikt is voor uw konijn. Het is mogelijk dat hun spijsverteringssysteem ze niet aankan en dat ze niet de benodigde of noodzakelijke voedingsstoffen leveren.

Uw konijn heeft voedsel nodig die rijk zijn aan vezels, zoals hooi, dat meer dan 80% van hun dagelijkse voedselbehoefte zou moeten uitmaken, sommige verse voedingsmiddelen vooral de bladgroene en ongeveer 5% pellets.

Houd traktaties zoals fruit en niet-bladige groenten tot ongeveer een theelepel per konijn per dag.