Mogen Konijnen Gras Eten?

Als konijneigenaar weet u inmiddels waarschijnlijk dat uw kleine geliefde konijn een gevoelige maag heeft die vraagt om aandacht voor wat u ze voedt, maar ook voor wat ze wel of niet eten. Maar kan je konijn wel gras eten? Leer de do’s en don’ts van het voeren van gras aan uw konijn.

Doen

Als u uw konijn buiten laat rondlopen, zorg er dan voor dat u in de gaten houdt wat ze eten en dat u er toegang toe heeft.

Als je schoon gras hebt dat vrij is van pesticiden, dan is het gezond voor je konijn en kun je ze het laten eten wanneer ze er zin in hebben.

Net als ander voedsel dat je aan je konijn geeft, begin je het gras langzaam in hun dieet te introduceren. Als u ziet dat ze het gras niet eten of als het gras hen een verstoorde maag heeft gegeven, stop dan onmiddellijk met het voeren van het gras.

Als u merkt dat uw konijn graag gras eet, kunt u het ook als traktatie geven. Het enige wat u hoeft te doen is wat gras te knippen en het op een makkelijk bereikbare plaats te houden voor uw konijn of voor u om het de hele dag door in kleine handjes te geven.

Niet doen

Laat uw konijn niet vrij rondlopen als u pesticiden of een ander soort planten- of insectenverdelger gebruikt. Uw konijn heeft een gevoelige maag en kan gemakkelijk ziek worden en sterven van het consumeren van iets dat het heeft. Laat uw konijn ook niet eten met maaisel van een grasmaaier. Door de hitte kan het gras gaan gisten, waardoor uw konijn ziek kan worden.

Vervang uw konijnenhooi (of ander grashooi) niet door gewoon gras. U moet uw konijn elke dag hooi laten eten. Timothy Hooi is vezelrijk, wat de spijsvertering ten goede komt. Omdat de tanden van een konijn voortdurend groeien, helpt het kauwen van het hooi de tanden te vermalen, waardoor ze op een gezonde lengte blijven. Houd Timothy Hooi in de dagelijkse voeding van uw konijn. U mag schoon gemaaid gras aan hun dieet toevoegen, maar vervang het hooi niet door het gras.