Mogen Konijnen Chinese Kool Eten?

Chinese kool (Brassica rapa subsp. oleifera), ook bekend als bok choy, veldmosterd, keblock, vogelwoede, raapzaad, pak choi, of pok choi, is een van de Brassica rapa soorten. Het behoort tot de familie Brassicaceae of Cruciferae (de mosterd, kruisbloemigen of koolfamilie). Andere populaire variëteiten zijn rapini, Choy sum, napa kool, Komatsuna, Tatsoi, raap, bamdong en Yellow Sarson.

Naast het feit dat het een groente is, is het een van de planten waarvan de zaden een bron van canolaolie (koolzaad) zijn en wordt het geteeld als een voedergewas.

Veel mensen vinden deze groente heerlijk, maar is het veilig om te delen met je konijntje? Mogen konijnen Chinese Kool Eten?

Gematigdheid is de sleutel

Konijnen kunnen met mate Chinese kool eten. Maak er een van de groentemix die je je konijntjes een paar keer per week geeft. Meestal hebben konijntjes ongeveer 5-6 verschillende groenten nodig.

Bok choy heeft vitamine B en C, calcium, ijzer, calcium en kalium. Het heeft ook antioxidanten die sommige chronische ziekten, waaronder kanker, zullen voorkomen.

We krijgen klachten dat kolen, waaronder boy choy, konijntjes gasachtig maken. Dat kan echter gebeuren als u niet het juiste dieet volgt, het verkeerd introduceert of ze te veel geeft.

Laat konijnen op hun dieet minstens 80% grasachtig hooi, 5% korrels en 10-15% groenten eten. Traktaties moeten 0-5% zijn, en sommige verse voedingsmiddelen zoals fruit, kruiden, bloemen en niet-bladige groenten maken deel uit van de traktaties die uw huisdier eet.

Ten tweede, introduceer het langzaam aan volwassen konijnen of babykonijntjes die minstens 12 weken oud zijn. Een langzame introductie geeft zijn spijsverteringssysteem de kans zich aan te passen aan het nieuwe voedsel. Begin met een kleine hoeveelheid en verhoog de hoeveelheid geleidelijk aan.

Tenslotte, zelfs als ze het zo lekker vinden, geef ze niet te veel, want het zal leiden tot maagklachten, diarree, gas, of een opgeblazen gevoel. Deze groente heeft niet genoeg vezels zoals hooi, een reden waarom het met mate wordt gegeven.

Conclusie

Chinese kool is veilig voor konijnen. Geef het ze echter wel met mate, d.w.z. laat het deel uitmaken van de bladgroenten die ze eten. Ga ook voor biologisch, want dan is het niet behandeld met schadelijke pesticiden, onkruidverdelgers of kunstmest.