Mogen Konijnen Aubergine Eten?

Aubergine wordt beschouwd als een groente, ondanks het feit dat het eigenlijk wordt gedefinieerd als een bes (vrucht) in de plantkunde. Toch is het een populair ingrediënt in vele keukens over de hele wereld. Omdat we er zo van houden vragen veel mensen zich af of het mogelijk is om het ook aan onze konijnenvrienden te voeren? Mogen konijnen aubergine eten?

Met zoveel opties in onze keuken kan het voeden van onze harige hoppende vrienden problematisch worden als we niet weten wat goed is en wat niet. Dus laten we uitzoeken of het goed is om aubergine aan konijnen te voeren of niet.

Kan Konijnen Aubergine eten

Een deel van de nachtschadefamilie Solanaceae, vergelijkbaar met aardappelen en tomaten, de vrucht genaamd aubergine komt in een grote verscheidenheid van soorten, zoals buisvormige, ivoorkleurige, bolvormige, mollige of dieppaarse, en het heeft een beetje zuurgehalte, lage gehaltes aan suiker en vezels, fosfor en sommige vitaminen.

In kleine hoeveelheden kunnen konijnen aubergine eten, maar je moet zeker oppassen dat je ze niet te veel van deze plant voert.

Is aubergine giftig voor konijnen?

Het probleem met aubergine en de reden waarom er vaak gemengde meningen en zorgen zijn over de giftigheid van de plant als het gaat om het voeden van huisdieren is dat de alkaloïden planten uit deze familie bevatten, waarvan sommige zeer giftig zijn.

Sommige mensen kunnen symptomen ontwikkelen na het eten van aubergine, en onze harige vriendjes en vriendinnetjes ook, maar het hangt er veel van af hoe elk individuele organisme het verdraagt.

Hoewel het toxine solanine bevat, wordt aubergine op grote schaal gebruikt en de meeste organismen verdragen het goed, zonder symptomen of ziekten te ontwikkelen. In het algemeen is het oké voor konijnen om aubergine met mate te eten, maar blijf uit de buurt van de bladeren en de groene top, want dat staat bekend als veel giftiger dan de vrucht zelf.

Andere overwegingen

Als u uw konijn wat aubergine wilt voeren, begin dan klein en let op eventuele bijwerkingen en zorg ervoor dat uw konijn het goed verdraagt, voordat u het in zijn dieet introduceert.

Aubergine kan ook opruiend zijn als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, dus zorg ervoor dat uw huiskonijn geen aandoening heeft met ontsteking als symptoom, want het kan hem veel meer schade berokkenen.

Wanneer u aubergine aan uw konijn voert, zorg er dan voor dat u met kleine hoeveelheden begint en houd een oogje in het zeil voor eventuele symptomen die aanwijzingen kunnen geven voor gezondheidsproblemen die erdoor veroorzaakt worden. Als de reactie van het konijn normaal is, dan is het over het algemeen veilig om hem een keer per week een kleine portie aubergine te geven, in combinatie met voedsel dat de vezel biedt die een konijn nodig heeft.

Als u aubergines voor uw konijn bereidt, zorg er dan voor dat u de groene top weggooit, want dat staat bekend als giftiger dan het fruit zelf, en dat uw konijn niet bij de vuilnisbak of de plek waar u ze heeft weggegooid, kan komen.