Mogen Katten Ei Eten? [Is Dit Goed Voor Ze?]

Mogen Katten Eieren Eten? Je kent ongetwijfeld de scène in Rocky waar hij tijdens Rocky’s trainingsmontage wat rauwe eieren naar beneden gulpt. Terwijl eieren een goede bron van spieropbouwend eiwit zijn, had Mickey realistisch gezien moeten zeggen “Ya wanna die from salmonella? Make an omelet ya bum!”

Mensen moeten geen rauwe eieren eten. Maar kunnen katten eieren eten?

Mogen katten eieren eten?

Het korte antwoord is ja. Katten in het wild zullen zelfs vogelnesten overvallen voor eieren. Katten zijn verplichte carnivoren die alleen op dierlijke eiwitten kunnen leven. Aangezien het ei volledig dierlijk eiwit is, is dit een veilige zaak voor hen om te eten. Mensen die professioneel showkatten opvoeden zullen zelfs af en toe hun prijs poesjeseieren geven om de vacht mooi en glanzend te houden.

Sommige kattenvoeders hebben zelfs een beetje ei toegevoegd, zowel als bindmiddel als als eiwitboost. Als uw kat nog nooit eerder eieren heeft gehad, probeer dan eerst een beetje om er zeker van te zijn dat ze niet allergisch is. Laat ze alleen de schelpen (rijk aan calcium) krijgen nadat ze tot poeder zijn vermalen waar ze niet in kunnen stikken.

Zijn eieren goed voor katten?

Eieren zijn niet alleen eiwit- en koolhydraatrijk, maar zitten ook boordevol B-vitamines, plus de vitamines A, D, E en K. Ook thiamine, ijzer, riboflavine, zink en selenium zijn inbegrepen. Het ei heeft een zeer hoog biotisch gehalte, wat zorgt voor sterke klauwen, een dikke vacht en heldere ogen. Ze bevatten tien van de essentiële aminozuren die uw kat nodig heeft.

Het ei is ook meestal water, dus als Kitty zichzelf niet zo vaak hydrateert als ze zou moeten, zou een beetje ei het kunnen goedmaken. Als je een half uitgehongerde zwerfkat hebt binnengehaald of een zieke kat probeert te verplegen die niet goed eet, kan het zijn dat ze een klein eitje nodig hebben om een kleine veer in hun stap te zetten.

Hoe vaak moeten katteneieren worden gegeten?

Aan de andere kant hebben de eieren een hoog vet- en cholesterolgehalte. Te veel eiwitten kunnen worden omgezet in vet. Eieren moeten met mate worden gebruikt, zodat je geen dik poesje hebt met hartproblemen. Eiwitten bevatten avidine die het voor Kitty moeilijk kan maken om al die B-vitamines op te nemen.

Katten met nierproblemen of die proberen op hun gewicht te letten, moeten ze waarschijnlijk helemaal niet opeten. Ze zouden nooit elke dag moeten worden gegeten. Als je je kat wel een ei geeft, wil ze misschien niet eens het hele ding. Maak het gewoon af en toe eens lekker.

Wist je dat kampioen renpaarden ook eieren eten? Dat geeft ze krachtige benen en een glanzende vacht. Racepaardentrainers voeren hun paard vijf dagen lang één ei per dag en slaan er dan drie over zodat ze die B-vitamines kunnen opnemen.

Onthoud: uw kat is veel, veel kleiner dan een paard! Zelfs één ei per dag is als een persoon die veel eieren per dag eet. Geef haar gewoon om de paar dagen een klein beetje en misschien de vreemde beet van gekookt ei.

Kunnen Katten rauwe eieren eten?

Absoluut niet. Niet alleen dragen rauwe eieren salmonella- en E. coli-bacteriën met zich mee, maar door het koken van het eiwit verbrandt veel van de avidine. Omdat het wit het deel met de meeste voedingswaarde is, wil je er echt voor zorgen dat een deel van het ei veilig is om te eten.

Veel rauwe dieetrecepten vragen om ongekookte eierdooiers. Als je dit al doet, doe het dan zelden. Terwijl een wilde kat misschien geen probleem heeft met een nest rauwe eieren, is uw gedomesticeerde huisdier een heel ander dier.

Laten we zeggen dat Kitty een ei heeft gevonden dat jij… dat wil zeggen, de paashaas heeft verstopt voor je kinderen om te vinden. Zolang het hardgekookt is en geen ei van vorig jaar, kan Kitty het hebben. Haal gewoon de schaal eraf voor haar. Misschien moet je deze schaal niet vermalen tot poeder, want de kleurstof is misschien niet goed voor Kitty.

Klik hier om uit te vinden of uw Kitty kaas kan eten.

Hoe te voeden op de juiste manier

Zoals met al het voer dat u uw kat geeft, mag het niet bedorven worden. Geef uw kat niets te eten wat u zelf niet zou eten.

Een gekookt ei gemengd met brokjes is een goede manier om uw kat kennis te laten maken met eieren. Een beetje gekookt ei is een goede traktatie. De poederschaal kan worden bestrooid met voer voor een extra kick van calcium. Roerei of gepocheerde eieren zijn goed voor een kat die iets zacht en licht verteerbaars nodig heeft.

Het ei bakken [zonder ham 🙂 ] is prima als u geen boter of zware olie gebruikt. Zout en peper en andere specerijen zijn niet nodig. De meeste volwassen katten zijn lactose-intolerant, dus sla dit over of gebruik niet-melkmelk als u dat graag in roerei doet.

Hou er rekening mee dat katten kieskeurige eters kunnen zijn. Ze willen misschien niet zelf een ei proberen. Door het ei te mengen met voedsel waarvan u weet dat uw kat het lekker vindt, zal ze het proberen. Als u graag gekookte eieren eet, kunt u proberen om uw knuffelvriendin een stukje aan te bieden als ze nieuwsgierig lijkt.

Conclusie

Eieren kunnen worden opgenomen als onderdeel van het dieet van een kat. Hoewel ze gezond zijn, moeten ze met mate worden bewaard en grondig worden gekookt. Het ei moet idealiter worden gemengd met Kitty’s normale voedsel, maar een beetje gekookt ei kan een traktatie zijn als uw kat het lekker vindt.

Of u nu een verdwaalde kat vetmesten of Fluffy’s vacht helpen pluizig te blijven, een enkel eitje is misschien net wat uw gezonde kat nodig heeft!

Bronnen:

Kunnen katten eieren eten?

Ja, katten kunnen eieren eten als u de risico’s en voordelen kent – gekookte eieren kunnen een geweldige traktatie zijn om toe te voegen aan de maaltijdroutine van uw kat.

Kan ik mijn kat eieren geven?

Als carnivoren hebben katten baat bij ei-eiwit en aminozuren. Maar als u uw kat toch een eitje geeft om te eten, geef het dan als traktatie. Voer slechts een kleine hoeveelheid omdat u niet te veel calorieën in het dieet van uw kat wilt stoppen, legt Purina Senior Nutritionist Jan Dempsey uit.

Kan ik mijn kat rauwe eieren geven?

Rauwe eieren zijn niet goed voor katten. Als de eieren niet gekookt zijn, kunnen ze bacteriën zoals Salmonella herbergen. En rauwe eiwitten kunnen slecht zijn voor katten. Er zit een eiwit in dat avidine wordt genoemd en dat de essentiële vitamine biotine (ook bekend als vitamine B7) kan binden, dus katten zijn niet in staat om het te absorberen.

Kan ik mijn kat roerei geven?

Ja! Het eiwit in de eieren is gemakkelijk te verteren voor katten, en de eieren zitten vol met aminozuren die helpen bij het behoud van magere spieren.