Mogen Katten Broccoli Eten?

Mogen Katten Broccoli? Het is een onwaarschijnlijk scenario dat u uw kat broccoli zou willen voeren, of dat uw huisdier het bordje met broccoli zou komen besnuffelen, maar voor degenen die willen weten of katten deze nogal lekkere groene groente wel kunnen eten – het antwoord is ja.

In feite is broccoli volkomen veilig voor katten om te eten. Het is niet giftig voor katachtigen en komt niet voor op de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals’ toxische plantenlijst of de lijst van menselijke voedingsmiddelen die onveilig zijn voor huisdieren.

Katten en Broccoli

Broccoli zit eigenlijk vol met antioxiderende eigenschappen. Het feit dat broccoli kan helpen bij het afweren van vrije radicalen in het lichaam, heeft ertoe geleid dat sommige studies suggereren dat broccoli in de voeding kan helpen bij het voorkomen van kanker.

In 1997 werd in een onderzoek aan de John Hopkins University in de VS vastgesteld dat broccolikiemen 10 tot 100 keer de hoeveelheid anti-oxidant, kankerpreventiewaarde, als hoofd van de broccoli hebben. Dus voor extra vrije-radicale gevechtspunch, kook de vreemde broccolikiemen voor uw kat om te eten, (en uzelf trouwens – deze voordelen gelden ook voor de mens).

Broccoli is ook een goede bron van ruwvoer, waardoor een betere stoelgang en een gezondere spijsvertering voor katachtigen mogelijk is.

Sommige katten kunnen worden aangetrokken tot broccoli als een methode om een verstoorde maag te kalmeren, op dezelfde manier waarop sommige katten gras zullen eten. Dit kan echter ook leiden tot braken als gevolg van het feit dat de maag van de kat al een lichte staat van wanorde was.

Een leuke kleine traktatie met broccoli die u uw kat misschien wilt aanbieden zijn . Een tamelijk heerlijk klinkende konijnen- en eendensmaak met broccoli en veenbessenadditieven is bij deze jongens verkrijgbaar.

De vleesbestanddelen die in balans zijn met de groenten en het fruit maken dit een zeer gezonde keuze. Bovendien kan de traktatie opscheppen dat ze graan- en vulstofvrij is en geen kunstmatige conserveringsmiddelen bevat. U kunt de traktaties hier bekijken.

Katten en Broccoli – Voorzorgsmaatregelen?

Hoewel een kat de bovengenoemde gezondheidsvoordelen kan behalen door broccoli te eten, moet u de eerste keer dat uw kat deze groente eet toch voorzichtig zijn.

Samen met elk type menselijke voeding dat u besluit aan uw huisdier voor te stellen, kunt u ze het beste eerst een kleine hoeveelheid geven. Hoewel er geen giftige elementen aanwezig zijn in broccoli (vanuit een kattenperspectief), zijn er nog steeds geen garanties dat de maag van uw kat zonder complicaties zal reageren op het nieuwe voer.

Uw kat kan problemen hebben met het verwerken van sommige van de chemische stoffen die in groenten zoals broccoli zitten, (katten zijn immers verplichte carnivoren). Of als ze te veel voer krijgen, kunnen ze buikpijn hebben, alleen maar omdat het een nieuw geïntroduceerd voer is dat ze gewoon niet gewend zijn.

Wanneer u uw kat een nieuw voer geeft, let dan op eventuele symptomen achteraf. Als er braken of diarree optreedt, of ze lijken zwak en onder het weer – het kan tijd zijn om de dierenarts te bellen.

De beste manier om Broccoli aan Katten te serveren

De beste manier om broccoli aan uw kat te serveren is door het eerst een beetje te koken (zodat u kunt wachten tot het daarna afkoelt). Als de broccoli van uw eigen bord komt, zorg er dan voor dat het niet bedekt is met olie, zout of boter – ingrediënten waar we van genieten over onze groenten die gewoon slecht zijn voor katten.

Rauwe broccoli heeft (net als andere rauwe voeding) meer kans op maagpijn na consumptie door uw kat, omdat het gewoonweg moeilijker is voor hun spijsverteringssysteem om af te breken.

Conclusie

Broccoli is veilig voor katten om te eten. Niet-toxisch en met voldoende voordelen voor de gezondheid om de introductie ervan de moeite waard te maken, kan een beetje gekookte broccoli voor uw kat een goede gezondheidsbeweging zijn.

Voer ze echter niet te veel de eerste keer, en let op voor eventuele nadelige effecten.