Mogen Katten Bonen Eten?

Mogen katten bonen eten? Bonen zijn er in een zeer grote variëteit en ze zijn allemaal een grote bron van eiwitten, iets waar zowel wij als onze huisdieren veel behoefte aan hebben. Dat gezegd hebbende, katten zijn carnivoren, dus dat zou hun hoofdvoedsel moeten zijn, maar is er iets schadelijks aan het toevoegen van wat groenten aan de zijkant? Kunnen katten bonen eten? Laten we dat uitzoeken!

Voedingswaarde

We hebben zwarte bonen, kikkererwten, sperziebonen, kidneybonen en vele andere assortimenten, dus als we ze in hun geheel nemen, kunnen we alleen maar kijken naar de algemene eigenschappen die ze hebben. Zoals we al zeiden, bevatten ze voldoende eiwitten en dat is iets wat katten nodig hebben.

Daarnaast hebben ze veel calcium, ijzer, magnesium en de vitamine B6, die helpen bij de immuniteit en de algehele gezondheid van je harige vriend. Er zitten geen giftige elementen in bonen, maar ze belasten wel het spijsverteringsstelsel van een kat, omdat ze niet gebruikt worden om dergelijk voedsel te assimileren.

Problemen

De spijsverteringsproblemen die ze veroorzaken in de vorm van overmatige gas- en maagpijn kunnen voor katten ongemakkelijker zijn dan voor ons, dus de hoeveelheden bonen moeten altijd zeer laag worden gehouden. U kunt hun dieet aanvullen met een paar van deze als u weet dat ze de voedingselementen nodig hebben, maar vergeet niet dat vlees hun hoofddieet moet zijn.

Tarwe of maïs die in kattenvoer kan worden gevonden is iets dat een product van lagere kwaliteit betekent, omdat deze niet veel gezondheidsvoordelen bieden en meer een vuller zijn. Bonen moeten ook worden gezien als een vulstof wanneer u ze in kattenvoerproducten ziet, dus probeer ze te vermijden.

Bonen in blik

Bonen die bereid zijn voor menselijke consumptie hebben veel kruiden om ze beter te laten smaken, dus je moet elk van deze afzonderlijk overwegen als je wilt bepalen hoe veilig ze zijn voor katten. Bonen in blik hebben zout toegevoegd om ze beter te bewaren en de smaak te verbeteren, maar dit maakt ze problematisch voor katten, omdat ze veel gevoeliger zijn voor natrium dan wij.

U kunt een deel van het zout verminderen door te spoelen, maar ze zullen waarschijnlijk nog steeds veel te zout zijn voor een kat, dus het is beter om ze gewoon voor uzelf te houden in plaats van het risico te lopen om uw kat te vergiftigen.

Een laatste ding is dat u ervoor moet zorgen dat u de bonen goed kookt voordat u ze aan een kat geeft, omdat ze onmogelijk kunnen worden gegeten als ze rauw zijn. Een eenvoudige stoombeurt van de bonen in wat water zou de truc moeten zijn, maar doe er niets anders in. Meng er gewoon een paar met hun gewone voedsel, maar vergeet niet om dit niet te vaak te doen, omdat vlees een veel betere bron van eiwitten is.

Kort antwoord:

Ze zijn veilig voor katten, maar het zal moeilijk voor ze zijn om te verteren, dus ze moeten tot een kleine hoeveelheid worden gehouden, het liefst alleen wat geven als u weet dat ze de voedingsstoffen nodig hebben.