Mogen Katten Augurken Eten?

Mogen katten augurken eten? In het hele land eten wij mensen augurken die worden geserveerd bij gerechten als hamburgers en broodjes. Dus je vraagt je misschien af, kun je die augurk delen met een katachtige vriend? Als mensen augurken kunnen eten, kunnen katten dan ook veilig augurken eten?

Het korte antwoord is nee, katten moeten niet echt augurken eten. Hoewel de komkommers waarvan de meeste augurken zijn gemaakt niet giftig zijn voor katten alleen, bevatten augurken zeker veel te veel zout voor een katachtig dieet, en de pekelvloeistof kan knoflook bevatten, wat ook gevaarlijk is voor katten.

Zoals altijd, moet u uw dierenarts vragen voordat u menselijk voedsel met uw kat deelt. Dit is wat u moet weten over augurken en katten.

Waarom zijn augurken slecht voor katten?

Zoals hierboven vermeld, zijn komkommers zelf niet giftig voor katten, en ze bevatten zelfs een goede hoeveelheid water en een aantal heilzame vitaminen. Maar wanneer augurken normaal worden gemaakt, wordt er veel extra zout aan de pekelvloeistof toegevoegd.

Deze hoeveelheid zout is niet goed voor katten. Een recente studie schat dat de gemiddelde augurk ongeveer acht keer de hoeveelheid van het dagelijkse natrium van een kat bevat, wat duidelijk niet goed is voor het wezen.

Als een kat te veel natrium consumeert, kan dit leiden tot zoutvergiftiging en een hoge bloeddruk. Als uw kat een zoutvergiftiging krijgt, kan ze last krijgen van diarree en braken.

Bovendien is knoflook een veelvoorkomend ingrediënt dat wordt gebruikt tijdens het inmaakproces, en knoflook is zeker niet iets dat ooit aan een kat zou moeten worden gevoerd omdat het giftig is voor katachtigen.

Wat moet ik doen als mijn kat augurken eet?

Ten eerste is de kans groot dat uw kat geen interesse toont in het eten van uw augurken. Dus gelukkig vormen augurken in de eerste plaats niet zo’n groot gevaar voor uw kat.

Maar als u merkt dat uw kat stiekem een hapje augurken neemt, let er dan goed op dat er direct een aantal nadelige gevolgen zijn, zoals een gebrek aan evenwicht en braken. Dit kunnen symptomen van zoutvergiftiging zijn.

Bel direct uw dierenarts en zij zullen u begeleiden bij het uitwerken van de vraag of uw kat onmiddellijk medische hulp nodig heeft of niet.

Heeft uw kat ooit een hapje genomen van een aantal augurken? Hebben ze zich daarna ziek gevoeld? Wat heeft u gedaan? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder!