Mogen Hamsters Rucola Eten?

Als het gaat om het voeren van uw kleine hamsters, zijn er verschillende voedingsmiddelen die veilig zijn voor uw kleine huisdieren, terwijl sommige voedingsmiddelen vrij riskant zijn voor hen. Over het algemeen kunnen hamsters geen zeer suikerhoudende, waterige of zure voeding verteren.

Als u denkt aan het voeren van rucola aan uw kleine hamsters en u vraagt zich af ‘kunnen hamsters rucola eten, dan is het antwoord ja, hamsters kunnen rucola eten! Het is echter van vitaal belang om uw hamsters rucola slechts met mate te voeden, omdat deze groene bladgroente een stevige en mosterdschop heeft, waardoor het vrij gezond is voor uw hamsters.

Hier is alles wat u moet weten over het voeren van rucola aan uw hamsters.

Syrische hamsters zijn een van de meest populaire soorten hamsters om als huisdier te houden. Deze hamsters zijn vrij groot en robuust, en ze hebben een sterker spijsverteringsstelsel in vergelijking met hun kleinere hamsterneefjes.

U kunt uw Syrische hamsters één of twee keer per week een halve theelepel rucola geven. Geef ze slechts ongeveer een derde deel van een klein rucola bladzitje.

Campbell’s dwerghamsters zijn een veel kleinere soort hamsters dan de Syrische hamsters. Uiteraard hebben deze hamsters ook een veel zwakkere spijsvertering dan hun grotere Syrische hamsterneefjes.

U kunt uw Campbell’s dwerghamsters slechts één derde van een derde deel van de rucola per week voeren.

Winterse witte dwerghamsters zijn ook een soort dwerghamsters met een delicaat spijsverteringsstelsel.

Geef ze één keer per week 1/3e van een 1/3e deel rucola blad.

Roborovski hamsters zijn een andere soort hamsters die u thuis als huisdier kunt houden. Deze hamsters zijn groter, net als de Syrische hamsters.

U kunt uw Roborovski hamsters één of twee keer per week een halve theelepel rucola geven.

Chinese hamsters zijn kleine, harige, speelse kleine hamsters die grote huisdieren zijn. Echter, als het gaat om het voeden van uw Chinese hamsters rucola, moet u heel voorzichtig zijn, want deze bladgroente heeft nogal wat pit. Geef uw Chinese hamsters slechts één keer per week een 1/3e deel van een rucola blad.

Er bestaan ongeveer 24 soorten hamsters in de wereld, slechts 5 van deze soorten zijn tamme hamsters. De andere hamsters leven nog steeds in het wild in vele delen van de wereld. Hier, in het wild, zijn de hamsters aaseters en jagen ze op hun voedsel. Omdat ze in het wild leven, kunnen ze hier echter niet erg gezond of evenwichtig eten. D

e wilde hamsters overleven voornamelijk op een dieet van wilde bessen en fruit, groenten, planten, bladeren, zaden, granen en noten. Echter, deze hamsters munchen ook op kleine insecten, kikkers en zelfs hagedissen, als ze hun kleine pootjes op hen kunnen krijgen!

De gedomesticeerde hamsters hebben een meer uitgebalanceerde en gezonde voeding, die voornamelijk bestaat uit uitzonderlijke hamstervoeding die u kunt vinden in dierenwinkels.

De uitstekende hamstervoeding maakt het grootste deel van hun dieet uit en houdt ze gezond. U kunt uw hamsters altijd af en toe trakteren op kleine stukjes fruit, groenten, zaden, noten en bladeren. Het is essentieel dat u uitzoekt wat de veilige voeding voor uw kleine hamsters is, zodat u ze af en toe een traktatie kunt geven.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het voeren van rucola aan uw hamsters?

Rucola is een soort groene bladgroente die lijkt op spinazie en boerenkool. Deze bladgroente heeft echter een sterke gepeperde mosterdtint, dus u kunt dit het beste met mate aan uw hamsters voeren.

Rucola is rijk aan vitamine A, vitamine C, vitamine K, foliumzuur, calcium en magnesium. De Vitamine A in rucola is perfect voor de ogen, de longen, de huid, het hart, de nieren, het gezichtsvermogen en ook een uitstekende antioxidant. De antioxiderende eigenschappen in rucola helpen bij het verwijderen van vrije radicalen in het lichaam van uw hamster, waardoor hun immuniteit wordt verbeterd en ze veel sterker worden.

Vitamine C in rucola bevordert de gezondheid van uw hamsteroog en de huid en vacht van uw hamster. De aanwezigheid van Vitamine K is ook zeer gunstig voor uw hamsters, omdat het helpt bij het botmetabolisme en bloedstollende eigenschappen heeft. Foliumzuur in rucola stimuleert de aanmaak van rode en witte bloedcellen in het beenmerg van uw hamster.

Het helpt ook het lichaam van uw hamster bij de aanmaak van DNA en RNA. Calcium in rucola helpt bij de opbouw van sterke en gezonde botten en helpt tegelijkertijd de spieren, zenuwen en het hart van uw hamster goed te laten functioneren. Ten slotte bevordert magnesium in rucola de gezondheid van de botten in hamsters.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van het voeren van rucola aan uw hamsters?

Terwijl rucola zeer gunstig kan zijn voor de gezondheid van uw hamster, is het van vitaal belang dat u deze groene bladgroente slechts met mate voedt. Overvoedering van rucola aan uw kleine hamsters zorgt ervoor dat ze diarree ontwikkelen, wat vervolgens kan leiden tot uitdroging.

Het kan een uitdaging zijn om uitdroging in hamsters te behandelen, dus het is het beste dat u uw hamsters slechts één of twee keer per week hele kleine porties rucola geeft. Te veel rucola kan er ook voor zorgen dat uw hamsters opgeblazen worden en dat ze maagpijn en spijsverteringsproblemen krijgen.

Kunt u gedroogde rucola aan uw hamsters voeren?

Dat risico bestaat niet als u gedroogde rucola aan uw hamsters wilt voeren. Het is echter het beste dat u begint met een minimale hoeveelheid wanneer u gedroogde rucola aan uw hamsters voert.

Geef ze eerst een half stukje gedroogd rucola blad om te zien hoe ze er op reageren. Als ze het afwijzen, haal het dan uit de hamsterkooi zodat het niet gaat rotten.

Kunt u rucola zaden en stengels aan uw hamsters geven?

Ja, u kunt rucola’s in kleine hoeveelheden aan uw hamsters geven. U kunt echter geen rucolazaad aan uw hamsters geven, omdat ze nogal wrang zijn en uw hamsters ze niet kunnen eten.

Hoeveel rucola kunt u uw hamsters geven?

Geef uw Syrische hamsters slechts één of twee keer per week een halve theelepel rucola. Geef uw Dwerghamsters echter slechts één keer per week 1/3 van een 1/3de deel van het rucola-blaadje.

Conclusie

De rucola bladeren zijn vrij scherp, dus geef er niet te veel van aan uw hamsters. Houd uw hamsters op een gezond dieet van uitzonderlijke hamstervoeding en af en toe veilig voedsel als traktatie.