Mogen Hamsters Kiwi Eten?

Het beste aan het in bezit hebben van een hamster is dat u zich als eigenaar geen zorgen hoeft te maken over de voeding van de hamster.

Hamsters kunnen bijna alles krijgen, maar granen, vers fruit en groenten zijn hun basis en de primaire bronnen waar ze het grootste deel van hun voeding vandaan halen.

Als u zich afvraagt of kiwis op deze lijst van de belangrijkste voedingsmiddelen voor hamsters staan, blijf dan lezen.

Kan mijn hamster kiwi hebben?

Zoals alle vruchten bevat ook kiwi een flinke portie natuurlijke suiker en bij overvoeding kunnen de kleine lichamen van deze harige dieren vatbaar worden voor suikerziekte en obesitas.

Daarom zou het antwoord op de vraag of hamsters kiwi kunnen eten, een duidelijk ja zijn.

Zoals we al hebben aangegeven in de eerder genoemde lijnen, zit de kiwi vol met suiker en water, wat betekent dat deze vrucht slechts twee keer per week aan uw hamster moet worden geserveerd.

Naast het feit dat ze extreem zoet zijn, worden kiwis ingedeeld in de categorie van natvoer; dit betekent dat als uw huisdier meer consumeert dan het zou moeten, het diarree kan krijgen.

Wat zijn de voordelen van uw hamster die kiwi eet?

Kiwis zijn rijk aan antioxidanten, vitamine A, vitamine C, vitamine E, koolhydraten en vezels en dat maakt ze een onmisbare aanvulling in het dieet van de hamster.

Frequente doses vitamine A en vitamine C uit kiwi kunnen de gezondheid van de huid en de ogen van de kleine harige wezens enorm ten goede komen.

Op dezelfde manier blijken vezels voordelig te zijn voor de verbetering van de spijsvertering door het elimineren van tekenen van constipatie en darmklachten.

Bovendien beschermen antioxidanten zoals carotenoïden en flavonoïden het lichaam van de hamster tegen vrije radicalen en houden ze ernstige ziekten zoals enkele soorten kanker uit de buurt.

Ten slotte verhoogt het vitamine E-gehalte van kiwis de algehele sterkte van de botten, waardoor een voortijdige breuk wordt voorkomen.

Nadelen van het voeren van kiwi’s aan uw hamster

Behalve suiker en water zijn citrusvruchten en zout de twee hoofdbestanddelen van kiwi en het is duidelijk dat de aanwezigheid van al deze bestanddelen een tol kan eisen voor het welzijn van uw hamster als deze wordt overvoerd.

Hamsters zijn geanimeerd gevoelig voor diabetes en obesitas; en als een van deze twee aandoeningen zich voordoet, zal er onverbiddelijk een reeks andere ernstige ziekten volgen.

Verder is de samengestelde citrus niet erg gunstig voor hamsters en dus moet u slechts zeer kleine stukjes van het fruit aan uw huisdier voeren.

Als u eerder een hamster heeft gehad, weet u dat ze de gewoonte hebben om voedsel te hamsteren.

Om er zeker van te zijn dat je harige vriend alleen het gedeelte heeft gegeten dat je wilde, maak je de kooi regelmatig schoon en verwijder je zelfs de kleinste kruimel die je tegenkomt in het hok.

Hoeveel kiwi’s moet je aan je hamster voeren?

Het deel van de kiwi dat geschikt is voor hamsters hangt in grote mate af van het ras; houd er echter rekening mee dat de hoeveelheid met mate moet zijn.

Zo zouden de Syrische en Roborovski hamsters slechts een of twee keer of een week een zeer kleine hoeveelheid kiwis moeten krijgen.

Aan de andere kant, voor de Chinese en winterse witte dwerghamsters, moet je afzien van het serveren van kiwi-fruit.

Maar als je hun smaak af en toe wilt veranderen, neem dan eens in de drie of vier weken een stukje kiwi ter grootte van een pootje.

Hoe serveer je kiwi’s aan je hamster?

Omdat het spijsverteringsstelsel van de hamsters bekend staat als overgevoelig, kan het serveren van alles behalve het papperige gedeelte van de kiwis plaats maken voor ontelbare problemen.

In plaats van het te mengen met iets anders of het in elkaar te slaan, moet u de schil van de vrucht voorzichtig schillen en elk van de zaadjes verwijderen en het dan in kleine stukjes snijden om de hamster te voeden.

Zorg ervoor dat u uw harige huisdier de exacte hoeveelheid geeft die is aanbevolen; minder heeft de voorkeur, maar niet meer.

Uit hun traditie van het hamsteren van voedsel, zullen ze het grootste deel van de kiwis opdienen en een deel ervan opslaan om later te worden gebruikt om deuren te openen voor overdosis of schimmelvorming in de vrucht.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kunnen hamsters kiwi’s eten?

Nee, volgens deskundigen mag je geen kiwi-vel aan je hamster voeren.

Dus, wanneer u uw huisdier kiwis aanbiedt, pak dan ijverig de schil ervan uit in de mate dat u er zeker van bent dat de stukjes helemaal geen vlekje van het deksel bevatten.

De reden hiervoor is dat de huid van kiwis extreem droog en vooral smaakloos is. Te midden van de heerlijke traktatie die het heeft ondergaan, zal de kiwihuid het meest onaangename deel zijn.

Bovendien bestaat het oppervlak dat de huid van de kiwi aan de echte vrucht binnenin bindt uit hoge gehaltes aan suiker in tegenstelling tot de rest; op deze manier kan de zoete en kleverige textuur van de huid vast komen te zitten in de wangen van de munchkin, wat leidt tot verstikking en een reeks problemen zoals tandproblemen en het verrotten van de tanden.

Kunnen hamsters kiwizaden eten?

Het antwoord hierop zou opnieuw nee zijn; hamsters kunnen en mogen geen kiwis eten.

Hoewel het verwijderen van alle zaden precies uit de vrucht niet menselijkerwijs mogelijk is, probeer toch zoveel mogelijk van de zaden uit te roeien. Na het verwijderen van de zaden, hak de kiwi in kleine stukjes en laat de hamster het hebben.

Omdat de kiwis superklein zijn, kunnen ze de keel van het dier verstoppen en extra complicaties veroorzaken.

Kunnen hamsters elke dag kiwi eten?

Nee, hamsters kunnen niet elke dag kiwi eten.

Om te bevestigen dat het vage kleine wezen veilig en gezond is, moet u een gespecialiseerd hamsterdieet volgen dat geen fancy foods bevat en de opname van heerlijke lekkernijen zoals zoet fruit en bladgroenten slechts af en toe goedkeuren.

Op basis van de soort hamster die u bezit en zijn eetlust kunt u ze één of twee keer per week of slechts één keer in drie of vier weken tijd kiwis voeren.