Mogen Hamsters Honing Eten?

Honing is een zoete viskeuze stof gemaakt door bijen en is zeker lekker, maar kunnen hamsters wel honing eten? Aangezien het uiterst zoet is, bent u waarschijnlijk bezorgd dat het enkele nadelige gevolgen kan hebben voor uw huisdier en wij zijn hier om u alles te vertellen wat u moet weten over honing en hamsters.

Het zoete voedsel dat we honing noemen wordt gemaakt door bijen met behulp van de nectar uit bloemen en zelfs als sommige andere insecten iets dergelijks maken verwijzen we meestal naar het voedsel dat door bijen wordt gemaakt als we op zoek gaan naar honing. Het wordt al minstens 8.000 jaar door mensen gegeten, maar hamsters konden dit niet eten als ze in het wild zijn, dus het is geen typisch voedsel voor hen.

Voedingswaarde

Een eetlepel van ongeveer 15 ml levert 64 calorieën op, dus dat betekent 1272 kj voor 100g. Dit betekent dat we hier te maken hebben met veel calorieën en de voedingswaarde die het oplevert is bijna onbeduidend. Er zijn sporen van sommige dingen die goed zijn voor een hamster, zoals ijzer en vitamine B2 en B3, maar ze zijn in zeer lage hoeveelheden.

Honing bevat ook wat calcium, fosfor en natrium en deze zijn slecht voor een hamster, maar ze zijn ook in kleine hoeveelheden dus zijn niet echt belangrijk. Het grootste probleem is echter de enorme hoeveelheid suiker die het bevat en dit kan veel problemen veroorzaken.

Over het algemeen bevat het niet iets dat uw huisdier direct schade toebrengt, maar als u een hamster zoveel suiker geeft, vergroot u de kans dat hij diabetes krijgt en tegelijkertijd voorziet u hem niet van de benodigde voedingsstoffen, dus we raden dit ten zeerste af.

Als je echt wat honing o je hamster wilt geven is het belangrijk om de hoeveelheid zo laag mogelijk te houden en misschien wanneer ze wat energie kunnen gebruiken.

Andere problemen

De textuur van de honing maakt het echt plakkerig en dit betekent dat het niet lang duurt voordat een hamster er een puinhoop van maakt. Het kan vast komen te zitten in hun mond en is erg moeilijk door te slikken dus als je ze wat honing moet geven is het beter om het te verdunnen in melk of water.

Te veel suiker betekent dat de hamster niet alleen te maken krijgt met gewichtsproblemen, maar het is ook schadelijk voor het gebit en in sommige gevallen ook voor de maag. Ze hebben een gevoelige maag en honing kan ze diarree geven of laten overgeven.

Als je iets zoets of een traktatie wilt geven voor je kleine buddy dan raden we je aan om je te houden aan veilig fruit zoals appels of bananen, omdat die veel minder schadelijk zijn en ze ook voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Kort antwoord:

Honing is niet giftig voor hamsters, maar het is erg slecht voor hen vanwege het zeer hoge gehalte aan suiker, dus het is beter om gezondere opties te kiezen voor traktaties.