Mogen Hamsters Brood Eten?

Als je een hamster hebt en je vraagt je af of hamsters brood kunnen eten, dan ben je niet alleen. Ik had dezelfde vraag toen ik mijn Teddy kreeg. Dus vroeg ik rond, en toen probeerde ik Teddy een stuk brood te geven.

Het blijkt dat hamsters verrassend veel op mensen lijken als het om voedsel gaat.

Kunnen hamsters dus brood eten ?

Ja, hamsters kunnen brood eten. Ze moeten er echter niet veel van hebben, want ze krijgen weinig voeding van gewoon, wit brood.

Dus ja, je kunt je hamster wat stukjes brood geven. Maar niet vaak, en niet veel tegelijk. Hij zal er met plezier op kauwen, en je kan doen alsof je samen een ochtendtoast hebt gehad.

Toch zijn niet alle broden gelijk. Sommige zijn oké voor hamsters, andere broden moeten vermeden worden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor pasta. Laten we wat dieper ingaan op de details.

Hamsters eten vooral granen

In het wild eten hamsters vooral granen. Dit betekent dat hun dieet voornamelijk bestaat uit granen die ze in hun omgeving vinden, en een paar groenten die ze tegenkomen.

Maar gezien het feit dat hamsters uit de regio komen – uit Syrië, tot in Rusland en Mongolië en delen van China – is hun voedsel schaars. De terreinen in de wildernis op die plaatsen verbouwen niet veel soorten voedsel voor hamsters.

Dus, de hammies moeten het doen met wat ze vinden. Zoals granen, veel plantenzaden, een paar groenten, misschien zelfs een paar eetbare wortels. Maar granen en zaden zijn het favoriete voedsel van de hamster.

En dit is wat u ook zult vinden in uw hamster’s commerciële voedselmix.

Om in het onderwerp te passen, wordt brood gemaakt van verschillende granen die tot meel zijn vermalen. Dus, door de relatie ja brood kan oké zijn voor hamsters.

Maar er zijn zeker een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw hamster eender welk soort brood geeft.

Hoeveel brood en pasta is veilig voor uw hamster?

Laten we het eerst eens hebben over portiegroottes. Voor mensen kan brood in zeer grote hoeveelheden worden gegeten. De gezondheidsvoordelen en de gevaren van het eten van brood zullen hier niet besproken worden.

Maar ik zal je vertellen dat hamsters niet zoveel kunnen eten als mensen, zelfs niet op maat gemaakt. Hammies zijn erg gulzige kleine wezens, en ze zullen alles eten wat je ze geeft.

Dat betekent niet dat je moet, of dat het gezond is voor hen, helemaal niet.

Een woordje over hamsterwangetjes, wees voorzichtig met wat je je hammy voedt

Een blessure aan de wangen van een hammy is een van de ergste, omdat het geen gemakkelijke plaats is om te repareren of in te komen zonder de hamster te kwetsen. U kunt dat probleem dus het beste vermijden door uw hammy niets scherps of heel groots te geven.

Dezelfde voorwaarde geldt voor elk soort voedsel dat kleverig kan worden. Delen ervan blijven vastzitten in de wangzakken van uw hamster, wat leidt tot verschillende ziekten en infecties.

Als de hamster niet al het voedsel uit zijn wangen kan duwen, zal hij zich niet goed voelen en blijven proberen om het te duwen totdat hij zich pijn doet.

Dit geldt voor gekookte, kleverige pasta’s, alle soorten sauzen, alles wat zoet is, of alle pluizige delen van het brood. Het beste is om hem dingen te geven die droog zijn. Die kunnen niet veel residu achterlaten in de wangen van de hamster. Hij kan zijn tong niet in die wangen steken om ze schoon te maken, zoals mensen.

Hoeveel brood u uw hamster moet geven

Bij het geven van je hammenbrood moet je je concentreren op de korst. Dit is het knapperige stukje waar hamsters van zullen houden. Maar zorg ervoor dat de schelp niet te knapperig is, en niet kan breken in kleine scherven die de wangen van de hamster zullen snijden.

Zorg er ook voor dat je het witte, pluizige deel van het brood vermijdt.

Wat betreft de hoeveelheid brood, geef ik mijn Teddy – volwassen Syrische hammy – meestal om de paar weken een stuk van een halve inch/1 cm.

Dit komt mede doordat er veel extra koolhydraten in het brood zitten, die de hamster niet nodig heeft.

En deels omdat hij veel granen en zaden in zijn gebruikelijke voedselmix heeft.

Hoeveel pasta moet uw hamster eten?

Als het om pasta gaat, kan je hammy het ook opeten. Maar je moet hem wel hele kleine hoeveelheden geven, en alleen droge pasta.

Dit is omdat je hamster waarschijnlijk gewoon het hele ding in zijn wangen duwt. En we hebben net de hele kleverige wangen deal besproken.

Dus, het beste is om uw hamster droge pasta te geven, in kleine stukjes. Zorg ervoor dat de vormen klein zijn, zoals een letter van de alfabetische pasta. Zorg er alleen voor dat de letter geen I of iets met scherpe delen is.

De pasta moet niet vaak aan uw hamster worden gevoerd. De hamster heeft namelijk veel koolhydraten, net als het brood, en de hamster heeft wel koolhydraten die binnenkomen uit de granen in zijn voedselmix.

Wat voor soort brood of pasta hamsters kunnen eten

Ah ja. Hammies kunnen brood en pasta hebben. Maar wat voor soort ?

Nou, voor hamsters zijn de granen die ze in het wild eten geweldig omdat ze de schelp hebben. De schelp van de granen heeft veel vitaminen en mineralen.

Als het gaat om gewoon, wit brood of pasta, zijn die schelpen weg. Daarom zijn ze zo wit, want ze zijn verwerkt om alles behalve de binnenkant van het graan te verwijderen. Als zodanig hebben ze een hoog gluten- en koolhydraatgehalte, maar geen andere voedingswaarde.

Het zijn eigenlijk lege koolhydraten. Dit helpt je hamster niet. Het helpt jou ook niet, om eerlijk te zijn.

Dus het beste om te doen, voor uzelf, en voor uw hamster – handel tot en met volkoren. Volkoren brood, pasta en bruine rijst.

Deze hebben nog steeds hun schelpen, meestal, en hebben veel meer voedingsstoffen. Ze zijn gezonder voor jezelf en voor je hamster.

Als je het je afvraagt, ja, hamsters kunnen bruine rijst hebben gekookt. Gewoon niet meer dan een paar korrels tegelijk, want ze zullen ze in hun wangen verstoppen.

Daarnaast mag het brood op geen enkele manier gezoet worden. Dat sluit het merendeel van het westerse brood uit, zoals het Toast/French toast vierkant brood, en hot dog broodjes, of hamburger broodjes.

Dus waar blijf je dan? Nou, met het rustiek ogende, Europese volkorenbrood. Die zijn meestal niet gezoet, ze hebben gewoon een beetje zout.

Misschien klinkt het vreemd voor je, of misschien is het het brood dat je meestal eet. Ik vertel je alleen maar wat gezonder is voor je hamster. En uiteindelijk ook voor jou.

Hetzelfde geldt voor pasta. Ga voor volkoren pasta, en je bent beter af. En je zult ook niet zo’n plakkerig pastagerecht krijgen.

(Als dit artikel u tot nu toe bevalt, kunt u het aan uw Pinterest Board vastmaken door op de afbeelding hieronder te klikken. Het artikel gaat verder na de afbeelding).

Overvoederen van uw hamster op brood

Oké dan, wat als je je hamster overvoert op brood of pasta ? Of als u dat al deed?

Het grootste probleem is hier de gewichtstoename. Voor hamsters is dit meer een probleem, omdat ze niet de wil hebben om te bewegen zoals mensen dat doen.

We weten waarom we wat gewicht in de schaal moeten leggen. Uw hamster begrijpt de voordelen voor de gezondheid echter niet.

Een zwaarlijvige hamster zal hart- en vaatproblemen hebben en ook gewrichtsproblemen ontwikkelen. Die zijn erg moeilijk te behandelen in een hamster, omdat hij zo klein is.

Van alle dingen om een hamster te overvoeren, zijn koolhydraten het slechtste idee. Een grote, pluizige hamster is schattig en zo, maar denk aan zijn gezondheid. Als het loopwiel een probleem wordt voor hem, dan is hij duidelijk in gevaar.

Commercieel voedsel biedt een goed genoeg basis

U kunt uw hamstervoedsel dat u in uw voorraadkast en keuken heeft, volledig voederen. Maar dat betekent dat zijn maaltijden niet altijd in balans zijn.

Naar mijn mening, en dit is wat ik met mijn Teddy heb gedaan sinds ik hem voor het eerst kreeg, is het het beste om je hamster een commerciële voedselmix te geven. Als je wilt, kun je als extraatje een beetje fruit, of groente, of wat je ook maar denkt dat goed is in zijn dieet, toevoegen.

Als het gaat om commerciële voedselmixen, zijn ze bijna altijd goed doordacht. Ze hebben een gezond evenwicht of koolhydraten, eiwitten, vitaminen en sommige mineralen en vezels.

Deze is een goede mix, en de hele tas kan een paar maanden of langer meegaan. Afhankelijk van wat voor soort hamster je hebt, en hoeveel je er hebt.

Een Syrische hammy heeft 2 theelepels voedselmix per dag nodig, elke dag. Terwijl dwergsoorten prima zijn met slechts één theelepel.

Je hammy zal mettertijd een kieskeurige eter worden, dit gebeurt met de meeste van hen. Zorg er gewoon voor dat hij al zijn eten krijgt.