Mogen Cavia’s Yogurt Of Is Dit Slecht Voor Ze?

Vandaag zullen we het hebben over ieders favoriete probioticum – yoghurt! Dit voedingsmiddel is ongelooflijk voedzaam, heilzaam en smakelijk.

Echter, u bent hier om te zien of cavia’s yoghurt kunnen consumeren, maak je geen zorgen we zullen zorgvuldig bespreken yoghurt als potentieel voedsel voor cavia’s.

Kunnen cavia’s yoghurt eten? Nee, cavia’s kunnen geen yoghurt eten omdat ze lactose-intolerant zijn. Het eten van zuivelproducten zal problemen veroorzaken voor het spijsverteringsstelsel van cavia’s.

De cavia’s krijgen krampen, een opgeblazen gevoel, gassen en zelfs losse ontlasting door het eten van yoghurt. U hoeft de gezondheid van uw cavia niet op het spel te zetten door hem yoghurt te geven – hoe gezond deze voeding ook is voor mensen, hetzelfde gaat niet op voor cavia’s!

Yoghurt mag dan een supervoedsel zijn met veel voordelen, maar helaas is yoghurt niet goed voor onze cavia’s.

Het is geen levens- of doodssituatie als het cavia’s per ongeluk een klein beetje yogurt eet, maar dit voedsel moet niet expres aan de cavia’s worden gegeven.


Risico’s te overwegen bij het voeren van yoghurt aan cavia’s

  • Slechte spijsvertering – de cavia’s zijn lactose-intolerant en voor hen zou het consumeren van zuivel dezelfde effecten hebben als verwerkt voedsel, brood, suikers en dergelijke. Yoghurt bevat lactose, maar ook suiker, en veel daarvan. Stelt u zich eens voor welke problemen er zouden ontstaan voor het arme, kleine harige ding! Maagkrampen, een opgeblazen gevoel, diarree, gassen en indigestiepijnen.
  • Urineproblemen – yoghurt heeft ook veel calcium, zoals alle zuivelproducten. Calcium kan de gezondheid van het urinewegstelsel van cavia’s ernstig schaden, of ook de algehele gezondheid. Wanneer dit mineraal in overmaat wordt aangetroffen bij cavia’s, is er een groot risico op blaas- en nierstenen, infecties, pijnlijk urineren en bloedsporen in de urine. Soms kan dit nog erger worden en kunnen de nieren stoppen met werken (nierfalen).

Dus, de conclusie is dat je je cavia geen yogurt moet geven.