Mogen Cavia’s Kiwi Eten?

Het hele jaar door beschikbaar en geladen met meer vitamine C dan sinaasappels en meer kalium dan een banaan. kiwi is een zoete vrucht die goed smaakt en een overvloed aan voedzame voordelen biedt.

Je bent misschien in de verleiding om wat kiwi te delen met je cavia, maar is het veilig? Is het oké voor cavias om kiwi te eten? heeft het enige gezondheidsvoordelen te bieden voor onze harige vriend op dezelfde manier als het jou en mij te bieden heeft?

In dit artikel worden al je vragen over kiwis en cavias behandeld!

Kunnen cavia’s kiwi’s hebben

Het snelle antwoord zou ja zijn, cavias kunnen veilig Kiwis eten als deze vrucht met mate aan hen wordt gegeven.

Zolang je binnen het domein van de gematigdheid blijft als het gaat om het voeden van kiwi aan je cavia, net zoals je zou moeten doen met alle fruit-, groente- of mensenvoedsel dat er is, zal je cavia veilig zijn en er is niks in Kiwis dat giftig voor hen kan zijn.

Vergeet niet dat verse groenten en fruit slechts 5% van de voeding van de cavias mogen uitmaken. Ook moet uw cavia alleen het vlees van de kiwi eten.

Voordelen van Kiwi Voor cavia’s

Het is bekend dat Kiwi meer dan 100% van de algemeen aanbevolen minimale dagelijkse hoeveelheid Vitamine C bevat, wat geweldig nieuws is omdat cavias hun eigen vitamine C niet kunnen produceren, dus hun dieet moet worden aangevuld met vitamine C om het tekort aan vitamine C in hun lichaam op te vangen.

Kiwi heeft ook enkele ontstekingsremmende eigenschappen en voordelen bij de bestrijding van kanker en ademhalingsproblemen.

Vitamine K en vitamine E zijn ook in ruime mate aanwezig in de Kiwi-fruit. Ook zit er veel kalium in de kiwi. Kiwi staat bekend om de bescherming tegen oxidatieve celbeschadiging en het voorkomen van ademhalingsproblemen.

Hoe moet de Kiwi worden geserveerd aan cavia’s?

Gematigdheid is de sleutel. Probeer niet je cavia een hele kiwi te geven. Haal het velletje eraf. Snijd nu de vrucht in kleine hapjes en geef uw cavia er slechts een stukje.

Hij zal het misschien niet lekker vinden. Misschien houdt hij niet van de geur. Sommige cavias houden van tropisch fruit en sommige niet. Maar de eerste keer dat je het geeft, probeer maar een stuk. Als hij het leuk vindt, kun je de volgende keer twee stukken geven.

Wanneer zijn Kiwi’s slecht voor cavia’s?

Naast het feit dat kiwis rijk zijn in vitamine C, zijn ze ook gevuld met natuurlijke suiker. Als u uw cavia te veel kiwi voert, kan dit leiden tot een verstoorde maag als gevolg van te veel suiker in het systeem.

Dit kan leiden tot problemen met de spijsvertering en/of ontlasting. Als uw cavia diabeet is, is dit misschien ook niet de beste vrucht om op te snoepen, omdat het een piek in hun bloedsuikerspiegel kan veroorzaken, wat kan leiden tot ernstige problemen en een uitstapje naar uw plaatselijke dierenarts.

Hoeveel Kiwi is veilig voor cavia’s om te eten?

kiwi is veilig voor uw cavia om met mate te eten. Hoogstens kan een kleine hoeveelheid kiwi een paar keer per week aan uw cavia worden gegeven.

Zorg ervoor dat je ze kleine brokjes geeft zodat ze het kunnen verteren en het niet vast komt te zitten in hun spijsverteringskanaal.

Wat gebeurt er als je hem te veel voedt?

Als u overdrijft en hem te veel geeft, heeft hij waarschijnlijk diarree en/of buikpijn.

kiwi-deelVeilig voor je cavia?
Kunnen cavias kiwizaadjes eten?Kiwi zaden zijn zacht en klein, wat betekent dat ze geen gevaar vormen voor cavias. Ze zijn klein genoeg om in te bijten zonder te stikken en zacht genoeg om te eten.
Kunnen cavias het vel van de kiwi eten?Nee cavia kan kiwihuid eten, ondanks de voedingsstoffen. Want kiwihuid bevat eigenlijk wel veel vezels en voedingsstoffen, maar is moeilijk te verteren.

Alternatieven voor kiwi’s Voor cavia’s

Als je op een missie bent om je cavia een gezond tussendoortje te laten eten in de vorm van fruit, maar hij is geen kiwi-fan, kun je een aantal alternatieve oplossingen proberen.

Er zijn alternatieven die net zo goed smaken als kiwi en ze komen met dezelfde of vergelijkbare hoeveelheid vitaminen en mineralen. Daarom zijn de meest voorkomende alternatieven voor kiwi:

  • Banaan - ze zijn een grote bron van vitamine B en C, en de mineralen magnesium en kalium..
  • Mango - Deze tropische vrucht is rijk aan vezels, evenals aan vitamine A, B6, C en E. Het smaakt zoet, dus uw cavia zal het heerlijk vinden. Zorg ervoor dat je het altijd in kleine stukjes snijdt..
  • Selderij - deze plant is gezond en veilig voor uw cavia. Selderij staat bekend om zijn hoge vezelgehalte. Daarom wordt aangenomen dat selderij kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Conclusie

Kiwis zijn, zoals u ziet, op zich niet gevaarlijk en kunnen zelfs heilzaam en heerlijk zijn voor cavias. Omdat ze rijk zijn aan vitamine C, vezels en antioxidanten kunnen ze een perfecte gelegenheidsbehandeling zijn als uw cavia ze lekker vindt.

Het komt erop neer dat kiwis prima zijn voor cavias om te eten. Heb je je cavia kiwi al eens gevoed? Voel je vrij om hieronder een reactie te plaatsen.