Mogen Cavia’s Blauwe Bessen (Bosbessen) Eten?

Bosbessen zijn die kleurrijke kleine superfruitjes vol met antioxidanten en vitaminen die slechts een paar mensen kunnen weerstaan. Ik heb me vaak afgevraagd: Kunnen mijn cavia’s bosbessen eten?

Cavia’s kunnen bosbessen eten. Bosbessen bevatten antioxidanten en vitaminen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor uw cavia. Maar tegelijkertijd zijn bosbessen zuur en bevatten ze veel suiker, waardoor we op moeten passen dat we niet te veel van deze lekker bessen aan onze cavia voeren.

Hoewel cavia’s bosbessen kunnen eten, is het niet voor alle cavia’s geschikt. Sommige cavia’s hebben vaker mondzweertjes dan andere, dus we moeten het voedsel eerst testen door een kleine hoeveelheid op te dienen en het geleidelijk te verhogen als het past bij de smaak van uw cavia.

Hooi moet natuurlijk de voornaamste voedingsbron zijn van uw cavia, maar groenten en fruit zoals bosbessen zijn een zeer goede aanvullen voor hun dieet.

Voeding in bosbessen?

Voedingsstoffen Waarde bij benadering
Vitamine C 9.7 mg/ 100 g
Vitamine A 54 IE
Vitamine K 19.3 ug / 100 g
Calcium 6 mg/ 100 g
Fosforische 12 mg/ 100 g
Kalium 77 mg/ 100 g
Vezel 2.4 g/ 100 g
Suiker 10 g/ 100 g
Eiwit 0.74 g/ 100 g
Koolhydraten 14.49 g/ 100 g
Calorieën 57 Kcal
Water 84.21 g/ 100 g
 Bron: USDA Nationale voedingsdatabank

Bosbessen bevatten een behoorlijke hoeveelheid vitamine c. Het is ook rijk aan andere dwingende supplementen zoals vitamine A, vitamine B-6 kalium, die uiterst nuttig zijn voor het lichaam. Vitamine C en Vitamine A helpen bij het versterken van het ongevoelige kader, het creëren van lichaamsweefsels en het bestrijden van kwalen in het lichaam.

Bosbessen bevatten ook een kleine hoeveelheid calcium en fosfor. Calcium en fosfor zijn een integraal onderdeel van een dieet dat nodig is voor een goede ontwikkeling van de botten, de groei van de tanden en andere behoeften van het zenuwstelsel. Bosbessen zitten boordevol met de meest verhoogde anti-oxidantenvoorraad van alle vruchten.

Antioxidanten dienen een paar banen in uw lichaam, waaronder het stimuleren van uw onkwetsbare kader. Die gevonden in bosbessen, met inbegrip van anthocyanine, vitamine C, koper en ijzer, werken om uw ongevoeligheid te intensiveren, zodat u ziekten kunt tegengaan.

Zijn bosbessen goed voor uw cavia’s?

Ja, Bosbessen zijn iets wat u kunt geven aan uw cavia’s en die goed voor ze zijn. Echter moet de hoeveelheid bosbessen zeer beperkt zijn in huw dieet. Bosbes bevat een goede hoeveelheid vitamine C, vitamine A, vitamine B-6 en andere vitaminen. Deze vitaminen zijn essentieel in de voeding van cavia’s, omdat cavia’s hun eigen vitamine niet kunnen produceren en supplementen daarvan in hun voedsel nodig hebben.

Bosbessen bevatten ook antioxidanten die hun immuunsysteem kunnen verbeteren en veel ziekten kunnen voorkomen. Voldoende vezels in hun voeding zorgen voor een goede balans van het spijsverteringsstelsel en voorkomen constipatie. Bosbessen bevatten ook 14% vezels. Vezels zijn een essentieel onderdeel van het dieet van een cavia, omdat het helpt bij het behoud van hun spijsvertering.

Bosbessen bevatten ook een spoor van calcium, ijzer, mangaan, zink en vitamine K, wat helpt om de botten te versterken en de botstructuur te behouden. Het helpt ook bij de groei van de tanden en de goede werking van het lichaam.

Kunnen bosbessen schadelijk zijn voor uw cavia?

Bosbessen zijn zeer geschikt voor cavia’s zolang we ze met mate voeden. Ze bevatten namelijk wel een paar dingen die ook schadelijk kunnen zijn voor uw cavia’s.

Ten eerste zit ook een behoorlijke hoeveelheid suiker in. Ongeveer 10 gram/ 100 gram suiker is aanwezig in bosbessen. Suiker is de voornaamste veroorzaker van veel ziektes bij cavia’s, direct van diabetes tot maagklachten tot stugheid tot wat meer. Als we de suikeropname in het dieet van onze cavia’s niet onder controle hebben, zouden we onze cavia’s wel eens aan veel ziektes kunnen zien lijden.

Een ander aspect waar we naar moeten kijken is het zuur dat in de bosbes aanwezig is. Bosbessen bevatten een goede hoeveelheid natuurlijk zuur. Hoewel natuurlijke zuren niet schadelijk zijn voor cavia’s in kleine hoeveelheden, is het een dunne lijn tussen ondervoeding en overvoeding. Als we onze cavia overvoeren, kan dat lijden tot diarree symptomen, lippenpijn, en urineweginfectie in hen. Cavia’s zijn gevoelig voor spijsverteringsproblemen omdat hun spijsverteringssysteem kwetsbaar is en geen drastische veranderingen in het dieet kan verdragen.

Hoeveel bosbessen kan ik mijn cavia geven?

U kunt een kleine bosbes of twee aan uw cavia’s geven, ongeveer een keer per week. Probeer de limiet niet te overschrijden, want dat kan schadelijk zijn voor uw cavia. Bosbessen zijn goed tot en met een beperkte hoeveelheid.

Cavia’s kunnen bosbessen eten, maar het aantal bosbessen dat we aan onze cavia’s voeren moet goed in de gaten worden gehouden. Sommige cavia’s zijn echte fans van deze zoete traktatie en zal je smeken om meer. Het is moeilijk om hun charmante persoonlijkheid te negeren als ze om meer traktaties vragen. Maar we moeten onze emoties in bedwang houden en ze bedienen met alleen gesuggereerde voergrootte.

Kunnen cavia’s bosbessenbladeren eten?

Ja, cavia’s kunnen zeker op bosbessenbladeren knabbelen. Ze bevatten een goede hoeveelheid antioxidanten We kunnen de bladeren van bosbessen vaker serveren dan de vruchten zelf.

Kunnen cavia’s bevroren bosbessen eten?

Ja, cavia’s kunnen bevroren bessen eten. Maar de bereiding is een beetje anders. We kunnen er niet zomaar een uit de vriezer halen en er een in hun kooi gooien.

We moeten eerst de bosbessen goed ontdooien tot het op kamertemperatuur is. Men gelooft dat bevroren bosbessen niet veel van hun voedingsstoffen verliezen, wat geweldig nieuws is.

Kunnen cavia’s gedroogde bosbessen eten?

Nee, cavia’s kunnen geen gedroogde bosbessen eten. Veel mensen zullen het hier niet mee eens zijn, maar we moeten wel rekening houden met het suikergehalte. Een kop verse bosbessen heeft 15 gram suiker, terwijl een kop gedroogde bosbessen meer dan 100 gram suiker bevat.

Suiker is zeer schadelijk voor uw cavia’s. Het zou niet verstandig zijn om ze te voeden met zoveel suikergehalte fruit, zelfs nadat we het hebben geleerd.

Hoe bereidt u bosbessen voor uw cavia’s?

  • De eerste stap is om de juiste bosbessen te kiezen. Het zou het beste zijn als u uw cavia’s met verse bosbessen serveert.
  • De tweede stap is het goed wassen van de bosbessen. Bosbessen worden regelmatig besproeid met pesticiden. We zouden moeten garanderen dat we alle synthetische stoffen eruit wassen voordat we het aan onze cavia’s serveren.
  • De laatste stap is om ze bosbessen te serveren, hetzij met de hand, aanmoedigend, of in een kleine voedselbak. Zorg ervoor dat u de bosbessen of de delen ervan, die enige tijd ongebruikt blijven, verwijdert, het kan ratten en vliegen aantrekken.

Conclusie

Ter afsluiting van de vraag waarmee we begonnen, kunnen cavia’s bosbessen eten? Ja, ze kunnen zeker bosbessen eten. Het toevoegen van een stuk of twee in hun dieetschema is zeker goed voor ze. Pas wel op dat je ze niet te veel bosbessen voedt en dan komt het wel goed! Bosbessen zijn slechts een traktatie voor hen, die af en toe kan worden geserveerd om ze wat extra vitamines en antioxidanten in hun dieet te geven.

Gerelateerde vragen

Kunnen cavia’s frambozen eten?

Ja, cavia’s kunnen zeker frambozen eten. Net als bosbessen zijn ook frambozen gevuld met antioxidanten. Maar in tegendeel, frambozen hebben een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C in zich vergeleken met bosbessen. Waar frambozen meer dan 43% hebben, hebben bosbessen met vitamine C slechts 16%. Het is een uitstekende keuze onder de bessen, maar nogmaals, zorg ervoor dat u dezelfde hoeveelheid behoudt, net als bosbessen, om gezondheidsproblemen te voorkomen.