Mogen Cavia’s Abrikozen Eten?

Vers fruit is een ideale traktatie voor uw huisdier als het in goede hoeveelheden wordt toegediend. Slechts een paar hapjes zouden uw schattige cavia moeten kunnen bevredigen.

U moet de vruchten ook grondig wassen voordat u ze aan uw huisdier geeft. In dit artikel gaan we het hebben over abrikozen als mogelijke voeding voor de cavia. Dus, kunnen cavias abrikozen eten? Het antwoord op deze vraag is ja. Cavias kunnen de meeste groenten en fruit eten, en abrikozen staan op de lijst. Abrikozen zijn veilig voor cavias om te eten en zitten ook rijkelijk vol met voedingsstoffen.

Ze zijn voedzaam, maar ook heel zoet, wat niet zo goed is voor de cavias. De toegestane hoeveelheid abrikozen die u uw cavias mag geven varieert van één tot twee sneetjes per week. Dit zou genoeg zijn om gezond te zijn voor het huisdier, maar tegelijkertijd te voorkomen dat er reacties ontstaan door te veel suiker.


Zijn abrikozen gezond voor cavia’s?

Het is bekend dat abrikozen tal van voordelen hebben voor cavias. Ze behoren tot de beste vruchten die met mate aan cavias kunnen worden gegeven. Dit zijn de voordelen:

 • Houdt het immuunsysteem stabiel. Het is bewezen dat abrikozen de immuniteit van cavias sterk verbeteren. Als u de gezondheid van uw cavia wilt verbeteren, kunt u daarom overwegen om hem abrikozen te voeren.
 • Een bron van voedingsvezels. Vezels helpen bij de spijsvertering en verlichten eventuele verstoringen in de maag van de cavia. Het reinigt verder de darmen om de aanwezigheid van ziekteverwekkende micro-organismen te voorkomen.
 • Helpt om zich te ontdoen van giftige stoffen en vrije radicalen. De antioxidanten die aanwezig zijn in de abrikoos dragen aanzienlijk bij aan de verwijdering van giftige stoffen in het lichaam van het huisdier.
 • Verhoogt de stofwisseling. Aangezien de abrikoos rijk is aan voedingsvezels, helpt hij het spijsverteringsstelsel te verbeteren.
 • Heeft weinig calorieën. Overtollige calorieën kunnen onder andere leiden tot een overmatige toename van het gewicht. Door abrikozen te eten, vermindert u de inname van overtollige calorieën in het lichaam van uw huisdier. Dit helpt om zijn gewicht en gezondheid te behouden.
 • Helpt het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Cholesterol is een schadelijke chemische stof die, indien niet gecontroleerd, de gezondheid van uw huisdier kan aantasten. Gelukkig kunnen abrikozen het werk voor u doen. Op deze manier hoeft uw huisdier geen last te hebben van een hoog cholesterolgehalte.
 • Helpt bij de vorming van gezonde botten en tanden. Abrikozen zijn rijk aan calcium en kalium, wat helpt om botten te creëren en te ontwikkelen.
 • Helpt bij het genezen en herstellen van beschadigde weefsels. Dit is een ander belang van calcium en kalium in het lichaam van een cavia.

Dit zijn enkele van de voordelen van het geven van abrikozen aan uw kleine huisdier. Probeer ze in het dieet van de cavias te verwerken en controleer de resultaten van het nieuwe dieetplan.


Voedingsfactoren van abrikozen

Het voedingsgehalte weerspiegelt de voordelen van elk voedsel. In dit geval zijn dit enkele van de voedingsfeiten over abrikozen:

 • Abrikozen zijn rijk aan voedingsvezels die helpen bij de vertering en het voorkomen van maagpijn en aandoeningen. De vezel is ook ideaal voor het reinigen van de darmen.
 • Vitamine A of ook wel bekend als retinol, vitamine A helpt het immuunsysteem te versterken en tegelijkertijd het gezichtsvermogen te verbeteren.
 • Antioxidanten zijn zeer vitale elementen in het lichaam van een dier. In het geval van een cavia helpen ze om de aanwezigheid van vrije radicalen te verminderen en ook om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen.
 • Abrikozen zijn rijk aan ijzer, wat goed is voor het bloed en de gezondheid van de cavia.
 • Dit mineraal helpt bij de vorming en ontwikkeling van botten. Het helpt ook bij de genezing van weefsels.

De abrikoosvrucht is dus een zeer voedzaam voeder voor uw cavia. Ook al is dit het geval, probeer altijd gematigdheid te betrachten.


Risico’s bij het voederen van cavia’s met abrikozen

Abrikozen zijn over het algemeen veilig voor cavias. Het zijn gezonde lekkernijen die u af en toe aan uw huisdier kunt geven. Het hoofdidee is dat u de cavias één of twee keer per week een abrikoos geeft. Dit komt door de volgende drie redenen:

 • Te veel suiker. Abrikozen hebben de neiging om te veel suiker in zich te hebben, wat de gezondheid van het cavia kan aantasten. Dit kan leiden tot overmatig gewichtsverlies en kan soms de gezondheid van de cavia drastisch veranderen.
 • Kalium werkt goed met calcium in het cavia-lichaam, maar kan ook schadelijk zijn bij een te hoge inname. Probeer daarom te controleren hoeveel abrikozenkorrels uw huisdier in een week opneemt.
 • Hoewel er weinig bekend is, zijn er wel gevallen bekend van allergieën van abrikozen. Met name bij cavias is bekend dat ze allergisch zijn voor de vrucht. Dit kan zich voordoen bij braken of diarree. Omdat cavias niet praten, moet je op hun bewegingen letten. U moet hun reacties zorgvuldig controleren en helpen waar nodig. In geval van allergieën, stop onmiddellijk met het toedienen van de abrikozen en geef het huisdier ander voedsel. Als het aanhoudt, kunt u een dierenarts bezoeken voor verdere hulp.

Zoals u kunt zien, kunnen de bovenstaande risicos worden beheerst door de inname te verminderen of te stoppen. Het zijn geen kritieke risicos die het leven van uw huisdier in belangrijke mate kunnen verstoren. Het enige wat u hoeft te doen is extra voorzichtig en responsief te zijn. Als u dit doet, zult u altijd iets anders merken dan uw cavia.


Snelle feiten over abrikozen

De onderstaande feiten zijn waarschijnlijk een detail dat u niet kent met betrekking tot abrikozen:

 • De abrikoosvrucht heeft een kleine boom die gemiddeld tussen de 26 en 39 meter lang is.
 • De vrucht zou afkomstig zijn uit China, Armenië of India, zonder unanieme overeenstemming over het exacte land van herkomst.
 • Men gelooft dat Alexander de Grote verantwoordelijk was voor de introductie van de vrucht in Griekenland.
 • Abrikozen komen uit de rozenfamilie.
 • In de Verenigde Staten van Amerika wordt elk jaar op 9 januari een dag gevierd die vernoemd is naar de abrikozen (National Apricot Day).
 • Een gemiddelde abrikozenboom kan voor een periode van 20-25 jaar vruchten produceren.
 • Wanneer u een abrikoos in de koelkast zet, dempt u het rijpingsproces van de vrucht. Dit is de reden dat ze op kamertemperatuur worden bewaard tot ze rijp zijn.
 • Abrikozen hebben geen cholesterol in zich. Ze hebben ook geen verzadigde vetten en natrium.

Gerelateerde vragen:


Wat gebeurt er als ik mijn cavia’s te veel abrikozen tegelijk voer?

Oprecht, er zal niet veel gebeuren als u uw cavias te veel abrikozen in één keer voert. Het ergste dat kan gebeuren is diarree en braken in het geval de reactie hoog is geworden. Anders zou het huisdier zwellen en na een tijdje weer in orde zijn. Zoals eerder vermeld, is het toegestane aantal één tot twee pellets in een week als standaard portie. Dit zal helpen om de inname van de vruchten op een optimaal niveau te regelen. Balanceren is belangrijk, en dit is iets wat je moet leren als een deugd.

Moet ik mijn cavia’s die niet gerijpt zijn voeden?

Stel dat in deze situatie aan u wordt gevraagd of u onrijpe vruchten kunt eten, wat zou dan uw antwoord zijn? Precies. Cavias zijn dieren zoals u en ze verdienen het om alleen te eten wat lekker is en klaar om gegeten te worden. Ja, ze mogen dan wel onrijpe abrikozen eten, maar je moet je afvragen of ze ze wel lekker vinden of niet. Of de onrijpe abrikozen hen wel of niet zullen schaden. Vooral cavias zijn gevoelige dieren. Daarom hebben ze extra zorg en aandacht nodig. Terug naar de vraag, geef de huisdieren geen fruit dat nog niet rijp is. Dit zal niet alleen smakeloos zijn voor hen, maar het kan uw schattige cavias ook in gevaar brengen voor maagproblemen. Dit kan verder leiden tot diarree en braken, wat kan worden voorkomen door het huisdier alleen maar rijpe vruchten te geven. Neem niets aan en laat niets aan het toeval over wanneer je te maken hebt met delicate wezens zoals cavias.