10 Kattenrassen met enorm veel haar! [Met foto’s!]

Er zijn maar weinig dingen mooier dan een lange, luxueuze vacht op een prachtige kat. Als ze goed verzorgd zijn, zien deze katachtigen eruit als een van de meest majestueuze en vorstelijke dieren die er bestaan.

Langharige katten hebben misschien wat extra verzorging nodig dan andere rassen, maar ze zijn de extra inspanning meer dan waard. Koester in hun schoonheid, knuffel hun zachte vacht en genieten!

#1 – De Heilige Birmaanse Kat

965869608_674ebe6695_z
Beeldbron: Matthew Boyle via Flickr

De Birman is een langharige, gekleurde kat die ook beschouwd wordt als de “Heilige Kat van Birma” Hun vacht is zacht en zijdeachtig, maar ze missen een ondervacht en zijn veel minder gevoelig voor paring dan andere langharige rassen. Het zijn zeer sociale katten en ze staan bekend om hun praatgraagheid.

#2 – De Britse Langhaar

5358271540_4d428a1d90_z
Beeldbron: Sylvie Mitteaux-Martin via Flickr

De Britse Langharige is de langharige versie van de Britse Kortharige. Het zijn zeer kalme en makkelijke katten die de voorkeur geven aan een meer zittend leven. Hun vacht is dik en glanzend. Hoewel ze graag tijd doorbrengen met hun familie, houden ze er niet van om gedragen te worden of om overmatig veel aandacht te krijgen.

#3 – Himalaya

2913841648_0cbb009e07_z
Beeldbron: Jeff via Flickr

De Himalaya is ontstaan door het kruisen van Perzen en Siamezen. Het zijn intelligente en sociale katten met een zeer dikke, zware vacht. Ze staan erom bekend dat ze genieten van een partijtje apporteren en doen het niet goed als ze lange tijd alleen gelaten worden.

#4 – Maine Coone

2057625090_d1f6e74523_z
Beeldbron: Jorbasa Fotografie via Flickr

De Maine Coone is een van de grootste gedomesticeerde kattenrassen. Het zijn grote, elegante katten met een dikke vacht waardoor ze er nog groter uitzien dan ze zijn. Het zijn zeer sociale katten en worden vaak de “zachtaardige reuzen” van de kattenwereld genoemd. Hun glanzende vacht is waterafstotend en goed te gebruiken in een koud, nat klimaat.

#5 – Noorse Boskat

14632550907_553a0987fe_z
Beeldbron: Jodie C via Flickr

De Noorse Boskat is een natuurlijk voorkomend kattenras met een vacht die klaar is voor de strenge Scandinavische winters. Hun vacht is waterbestendig, maar niet de langste van deze langharige rassen. Het zijn zeer sociale katten die graag deel uitmaken van het gezin.

#6 – Perzische Kat

10296431584_95c17e2a7d_z
Beeldbron: allen watkin via Flickr

De Perzische is waarschijnlijk de bekendste van de langharige katten. Ze hebben een zeer dikke vacht die regelmatig moeten worden verzorgd, maar geven de voorkeur aan een zachte behandeling, dus er moet voorzichtig worden omgesprongen met het minimaliseren van stress. Het zijn lieve, gereserveerde katten die graag tijd doorbrengen met hun familie, maar die zich waarschijnlijk niet bezighouden met onstuimige spelletjes.

#7 – Ragdoll

6818279310_10b16afd10_z
Beeldbron: WJ van den Eijkhof via Flickr

De Ragdoll is genoemd naar zijn unieke persoonlijkheidskenmerk dat daar op lijkt – een ragdoll. Deze katten lopen vaak mank als ze worden opgepakt en vinden het leuk om constant te worden gedragen en gehanteerd. Hun vacht is erg zacht met een konijnachtige textuur en ondanks zijn lengte en dikte werpen ze weinig af. Het zijn zeer liefdevolle en sociale katten die genieten van aandacht.

#8 – Siberische Kat

3529452217_00bda9d4e5_z
Beeldbron: Gina Spadafori via Flickr

De Siberische is een natuurlijk voorkomend kattenras uit Rusland en heeft daarom zo’n dikke, luxueuze vacht. Om de strenge Russische winters te overleven is zo’n vacht nodig voor bescherming. Het zijn zeer intelligente katten die bekend staan om hun probleemoplossende vaardigheden en fysieke behendigheid. Hoewel ze beschouwd worden als een halflangharige kat, zijn hun vacht dik en bestaan ze uit drie lagen: de waakharen, luifelharen en dons.

#9 – De Turkse Angora

9622603455_e1e2ab8b0d_z
Beeldbron: Klaus Balzano via Flickr

De Turkse Angora is een halflangharige kat en is een oud, natuurlijk voorkomend ras. Ze hebben zacht, zijdeachtig haar dat zelden mat is. Ondanks hun slanke uiterlijk zijn het zeer krachtige en atletische katten. Ze zijn uitgaand, aanhankelijk en brengen graag veel actieve tijd door met hun gezin.

#10 – Turkse Van

4527412277_06e3a08bc9_z (1)
Beeldbron: Tambako De Jaguar via Flickr

De Turkse Van is een oud ras dat bekend staat om zijn overwegend witte vacht met kleine hoofdpatronen. Ze hebben een lange, zachte vacht zonder ondervacht die een kasjmierachtige textuur heeft. Het zijn zeer intelligente en actieve katten die genieten van het spelen van interactieve spelletjes zoals apporteren.

Een ander leuk feitje is dat dit een van de enige katten is die erg houdt van water en zwemmen!

Leave a Comment