Kat Afleren In Uw Tuin Te Poepen

Bent u op zoek naar een eenvoudige oplossing om te voorkomen dat katten hun behoefte doen in uw tuin? Onze katachtige vrienden zijn geweldig in het bieden van gezelschap, maar het kan irritant zijn als ze tuinen gebruiken als kattenbak.
Van waterspray tot citrusgeur, bekijk hier hoe je precies kunt voorkomen dat katten in de tuin poepen.

1. Geurverdrijver

Katten zijn befaamd om het verkennen van tuinen, op zoek naar plaatsen om hun sporen achter te laten wanneer huiseigenaren niet kijken. Een van de natuurlijke manieren om ze ervan te weerhouden zich op uw gazon te nestelen, is het verspreiden van geurtjes die ze niet lekker vinden.
Katten zijn ongelooflijk gevoelig voor geur, dus sterke geuren zoals lavendel, pepermunt of kaneel zijn geweldig om ze weg te houden. Kies een van deze geuren, meng het met water en spuit het rond in de tuin. Hoewel dit slechts een kortetermijnoptie is, is het kosteneffectief en niet giftig.

2. Citroen

Een andere natuurlijke en eenvoudige oplossing om katten af te schrikken van uw buitenruimte is het fijnhakken van citrusvruchten (zoals citroenen, limoenen en sinaasappels) en deze rond de tuin te leggen. Net als lavendel en pepermunt houden katten niet van de sterke citrusgeur.
U kunt ook uw eigen oplossing maken door de vruchten in water uit te knijpen, als u het liever in de tuin sproeit.

3. Installeer een sproeier

Deze optie is misschien duurder dan de andere, maar hij is ongelooflijk effectief. Katten haten het om nat te worden, dus een bewegingsgeactiveerde sproeier die telkens aangaat als hij de beweging en warmte van een dier detecteert, is een goede optie als je het zat bent.
Telkens wanneer een kat in uw tuin komt, zal de sproeier een plotselinge waterstraal laten ontsnappen, samen met een opschrikkend geluid, om ze af te schrikken. 

4. Gebruik bewegingsdetectoren

Vergelijkbaar met de werking van watersproeiers, zullen ultrasone kattenafschrikmiddelen een zeer hoge frequentie uitzenden wanneer zij beweging detecteren. Meestal zijn de geluiden erg afstotend voor katten, maar nauwelijks hoorbaar voor mensen. Ze bestrijken slechts een klein deel van de tuin, dus het is het beste om ze bij de ingang te plaatsen.

5. Bedek uw tuin met takken

Katten houden niet van stekelige grond onder hun voeten, dus het plaatsen van twijgjes of ruwe bladeren op bloembedden zal helpen om ze weg te houden. Het maakt uw tuin misschien niet mooi, maar het is een eenvoudige oplossing om ze op afstand te houden.
U kunt ook overwegen om stenen mulch, eierschalen, hulstsnippers of hergebruikte plastic tapijtlopers neer te leggen.

6. Bananen

Katten houden ook niet van de geur van bananen, dus een andere manier om te voorkomen dat ze in uw tuin poepen, is om bananen fijn te hakken en ze rond uw bloembedden te strooien. Rijpende bananen geven een sterke geur af waar katten gewoon niet tegen kunnen. Wilt u ze wegjagen? Dit zou het proberen waard kunnen zijn.

Leave a Comment