Kunnen Cavia’s Zwemmen [Mogen Ze In Het Water?]

Toen ik in de loop van de tijd een aantal videos doornam en nog een paar dingen probeerde te leren over cavias, kwam ik een video tegen waar een meisje gewoon haar cavia oppakt en hem in de badkuip vol met water legt.

Ik was geamuseerd door de scène omdat het iets was wat ik nog niet eerder heb gehoord. Ik wist niet zeker of ik mijn cavia gewoon in het water kon zetten en het daar een tijdje kon laten staan, dus besloot ik wat meer onderzoek te doen naar het zwemmen van cavias en hier is wat ik te weten ben gekomen.

Nee, cavias kunnen helemaal niet zwemmen. U moet uw cavias niet proberen op te pakken en ze in een zwembad of een bad te duwen, alleen maar omdat u vindt dat ze er schattig uitzien als ze rondpeddelen.

Ja, er zijn veel gezelschapsdieren die graag in het water zijn en er omheen hangen, maar uw cavias zijn dat zeker niet. Cavias zijn een hygiënisch huisdier en houden zichzelf graag schoon, maar dat betekent niet dat ze graag zwemmen en genieten van hun tijd in het water.

Cavias zijn geen natuurlijke zwemmers zoals veel mensen beweren. Ze houden ervan om zichzelf te verzorgen en ze gebruiken daarvoor een witte wasachtige substantie die ze uit hun ogen afscheiden.

Gaan cavia’s graag het water in?

Nee, de meeste van onze cavias houden niet van water. Vroeger leefden de cavias in het wild, maar ze zaten vroeger rond de oevers van de rivier omdat er genoeg voedselbronnen waren, maar er zijn niet genoeg tekenen dat ze in het water gaan.

Er is een nauwe verwant van cavias genaamd de Capybara die graag onder water gaat voor voedsel, maar ook om zich te verstoppen voor roofdieren. Maar als het om cavias gaat, blijven ze liever uit de buurt van water, laat staan van zwemmen.

Over het algemeen houden cavias er niet van om nat te worden. Omdat cavias hun lichaamstemperatuur niet kunnen handhaven is het moeilijk voor hen om hun lichaamswarmte op peil te houden als ze eenmaal in het water zijn, wat kan leiden tot veel ziekten bij hen.

Als het niet nodig is, moeten we niet eens denken aan het baden van onze cavias. Cavias kunnen zichzelf heel gemakkelijk schoon houden.

Cavias kunnen ongeveer een keer in de 6 maanden een bad nemen , maar als je dat te vaak doet is dat niet goed voor hun gezondheid. Sommige cavias houden niet eens van veel water drinken. Ze houden hun lichaam gehydrateerd door meer groenten en ander voedsel te eten in plaats van water te drinken. Je kunt je dus wel voorstellen hoe erg ze water proberen te vermijden.

Is zwemmen veilig voor mijn cavia?

Ja, Uw cavia kan in het water rondzwemmen, maar dat betekent niet dat u ze moet laat zwemmen. Cavias raken erg gestrest als ze in het water liggen. Zwemmen is zeker geen veilige activiteit voor uw cavias.

Cavias hebben meestal geen dieptewaarneming en ze kunnen niet zien hoe diep het water is. Ze vinden het erg stressvol om in iets te worden gezet met water dat te diep is voor hen om hun voeten op de bodem te laten rusten. Het is prima als het water maar ongeveer halverwege de dij is.

Mensen hebben vaak het misverstand dat ze zwemmen als ze ze in het water zetten, maar eigenlijk zijn ze aan het peddelen om boven water te blijven en nog een dag te leven.

Ze proberen wanhopig uit het water te komen. Hoewel ik een paar cavias heb gehad die genoten van baden, was het water nooit boven hun nek en konden ze de hele tijd hun voeten op de bodem houden. Ik raad ze helemaal niet aan om te zwemmen. Alhoewel een mooie wandeling in wat warm water de manier is om te gaan als er een bad nodig is!

Zwemmen cavia’s graag in ondiep water?

Ja, sommige cavias houden van een wandeling in lauw water. Maar het water mag niet boven hun dijen komen. Hoewel de meeste cavias zelfs in ondiep water zullen vermijden. Terwijl sommige zeker een uitzondering zijn.

Ik zou aanraden om te kijken hoe je cavia zich gedraagt als je ze voor het eerst in bad neemt. Zorg ervoor dat de watertemperatuur niet te koud is en je hebt een handdoek om het water af te vegen zodra de cavia klaar is. Als je merkt dat je cavia het leuk vindt om in het water te zijn en rond te lopen, dan kun je ze misschien een tijdje laten lopen. Maar in de meeste gevallen houden ze er niet van om lang in het water te blijven.

Dus, wat ik doe is een snel bad in een ondiepe, met water gevulde gootsteen en ze in een handdoek wikkelen. Laat uw cavia niet in het water, ook al is het ondiep, voor een langere tijd. Zorg er ook voor dat u in de buurt bent en let goed op ze als ze in het water zijn.

Kan zwemmen slecht zijn voor de gezondheid van de cavia?

Ja, zwemmen is zeker slecht voor cavias. Ten eerste houden cavias er helemaal niet van om in het water te zijn en ze raken behoorlijk gestresst als ze in het water worden gelaten om voor hun leven te gaan peddelen.

Je wilt zeker niet dat zoiets ooit gebeurt. Laten we eens kijken wat de kwalijke gevolgen zijn van het dwingen van uw cavia om te zwemmen.

Stress

Dit is de meest voor de hand liggende. Cavias raken gestrest als ze in het water worden gezet. Ze proberen uit het water te komen zodra je ze erin stopt. En als ze hun benen niet in de bodem kunnen leggen, wordt het stressniveau nog hoger en zullen ze hun hart en longen nog meer belasten. Dit kan fataal zijn voor uw cavia.

Oorontsteking

Oorinfecties zijn zeldzaam bij een cavia, maar wanneer ze zich voordoen kunnen ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij uw cavias.

Het wordt meestal veroorzaakt door bacteriën. Als uw cavia aan het zwemmen is en hun hoofd gaat onder water omdat hun poten geen ondergrond kunnen vinden om te staan of het water te diep is voor hen, dan kan het water in hun oren komen en kan het leiden tot een oorontsteking.

Een oorontsteking kan levensbedreigend zijn en blijvende schade veroorzaken als deze onbehandeld blijft. Als u hier tekenen van ziet, ga dan meteen naar de dierenarts.

Longontsteking

Longontsteking is een andere ziekte die kan worden veroorzaakt als u probeert uw cavias te dwingen om te zwemmen. Cavias kunnen hun lichaamstemperatuur niet onder controle houden, waardoor ze vatbaar zijn voor tal van gezondheidsproblemen, waaronder longontsteking. Je moet je cavia niet lang in water laten leven en ze meteen uitdrogen als ze uit het water komen.

Conclusie

Dus, kunnen cavias zwemmen? Nee, dat kunnen ze zeker niet. Cavias houden er helemaal niet van om in het water te komen. Hoewel er misschien een paar uitzonderingen zijn. In het algemeen zal uw cavia niet graag vrijwillig in het water gaan. Het kan echt stressvol zijn voor uw cavia als u ze daartoe dwingt. Het is het beste om ze uit de buurt van water te houden als u zelfs maar een beetje van uw huisdier houdt. Er kunnen tal van gezondheidsproblemen zijn als ze gedwongen worden om in het water te zwemmen.

Gerelateerde vraag:

Kunnen cavia’s in een zwembad zwemmen?

Nee, u wilt uw cavias zeker niet in een zwembad laten zwemmen. Zwembaden zijn echt diep en het risico dat cavias verdrinken is vrij groot.

Ook, chloor in water is echt slecht voor hun huid. het kan leiden tot veel huidziekten zoals uitslag, haaruitval, enz. Het is zeker een wreed gedrag om je cavia in een zwembad te laten zwemmen. Uw cavia kan last hebben van ernstige gezondheidsproblemen en in sommige gevallen zelfs de dood tot gevolg hebben.

Kunnen cavia’s in een badkuip zwemmen?

Nee, cavias mogen niet rondzwemmen, zelfs niet in de badkuip. Tot en met het moment dat de badkuip zeer ondiep is gevuld en het water niet over hun dijhoogte komt, kan het voor hen prima zijn, maar een volledig gevuld bad is net zo gevaarlijk als een zwembad voor uw cavia.

Wij als eigenaar zijn als enige verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren. We moeten niet iets doen wat hen veel stress bezorgt. Hoewel ze niet zo goed zijn in het voortdurend uitdrukken van hun stress, betekent dat niet dat ze genieten van de act. Sommige mensen vinden het best grappig of schattig om hun cavia te zien peddelen. Maar geloof me, het is helemaal niet iets wat je met je cavia wilt doen.