Als u op deze pagina bent beland, hebt u waarschijnlijk wel eens van
Wagyu-rundvlees gehoord en bent u nieuwsgierig genoeg om er meer over te
willen weten. Als een van ‘s werelds meest gewilde en luxueuze
vleessoorten, biedt dit vlees met zijn prachtige marmering een heerlijke
malsheid die verschilt van elke andere biefstuk die afkomstig is van vee
dat in de Verenigde Staten wordt gefokt. Hier zijn een paar feiten over
Wagyu Beef waarvan wij denken dat u ze fascinerend zult vinden.
Top 8 fascinerende Wagyu
Beef feiten:
1. Het komt exclusief uit
Japan.
Authentiek Wagyu-rundvlees in zijn zuiverste vorm is uitsluitend
afkomstig uit Japan en is vlees dat afkomstig is van vier runderrassen.
Deze runderen zijn de Kuroge of zwarte runderen, de Aakage of bruine
runderen, de Nihon Tanaku of korthoorn runderen, en de Mukaku of Polled
runderen. Aan het einde van de jaren negentig heeft Japan Wagyu tot
nationale schat uitgeroepen en een uitvoerverbod voor deze runderen
ingesteld, waardoor Wagyu uitsluitend in Japan mag worden gehouden.
De fokkers in Japan die deze runderen fokken, zorgen ervoor dat hun
koeien gelijkmatig gemarmerd vet ontwikkelen en geen taai vlees
opbouwen. Dit betekent dat de runderen veel meer worden vertroeteld en
vertroeteld dan andere koeien. De fokkers verkopen hun Wagyu-koeien
gewoonlijk aan landbouwers wanneer zij ongeveer 10 maanden oud zijn. De
landbouwers die de koeien kopen, krijgen een geboortecertificaat waarop
de zuivere bloedlijnen van het dier staan vermeld.
2. Boeren
betalen de hoogste prijs voor Wagyu-koeien
Boeren die Wagyu-koeien willen kopen, moeten over veel geld
beschikken. Terwijl een eersteklas Angus koe in de Verenigde Staten voor
ongeveer $3.000 kan worden verkocht, kan een Wagyu koe voor vier keer
zoveel worden verkocht, waardoor deze boerderijdieren virtuele
melkkoeien worden!
De boeren die veel geld betalen voor Wagyu-koeien werken ijverig om
de runderen vet te mesten zodat ze veel eersteklas rundvlees kunnen
opleveren. Op de vrije markt in kruidenierswinkels kan een enkele
eersteklas biefstuk van een Wagyu-koe wel $100 of meer kosten!
3. Wagyu-runderen
eten beter dan veel mensen
Japanse boeren die Wagyu-runderen fokken, durven hun koeien niet
uitsluitend met hooi te voederen, zoals de meeste Amerikaanse
veehouders. Deze verwende boerderijdieren worden gevoederd met groene
grassen, rijststro, kuilvoer van hele gewassen, okara, peulvruchten en
sojameel. Ze krijgen ook extra vitaminen en calcium om ervoor te zorgen
dat ze het lekkerste en meest gewilde vlees ter wereld leveren.
Dit Wagyu-koe-dieet wordt strikt gevolgd en de koeien worden
doorgaans driemaal per dag gevoederd. Deze koeien worden vaak gevoerd
omdat van hen wordt verwacht dat ze elke dag ongeveer 2,5 pond aankomen
zonder zwaarlijvig te worden. Dit dieet wordt tot drie jaar volgehouden
of wanneer de koeien ongeveer 1.500 pond wegen; op dat ogenblik zijn ze
klaar om te worden geslacht.
4.
Het eten van Wagyu rundvlees kan een fantastische ervaring zijn
Het verorberen van een sappig stuk Wagyu-rundvlees is een echte
culinaire traktatie. Veel mensen beschrijven het eten van
Wagyu-rundvlees als een verrukkelijke ervaring die ongeëvenaard is.
Wagyu-rundvlees is vochtig en boterachtig, waardoor het bijna smelt in
uw mond en u er weinig op hoeft te kauwen.
Wagyu heeft een intense vleessmaak met een overweldigende malsheid.
De verhouding van hartvriendelijk enkelvoudig onverzadigd vet tot
verzadigd vet is 2:1 in Wagyu-rundvlees, vergeleken met 1:1 in het
meeste andere rundvlees, waardoor het het gezondste rundvlees is dat u
kunt consumeren. Het is ook rijk aan Omega 3 en Omega 6, waardoor het
gelijk staat aan wilde zalm. Dit verbazingwekkende vlees smaakt niet
alleen ongelooflijk, maar het heeft ook een grote voedingswaarde,
waardoor het des te meer in trek is bij liefhebbers van lekker eten.
5. Er
zijn een aantal grappige mythes over Wagyu rundvlees
Terwijl Japanse boeren die Wagyu-runderen houden hun koeien als
royalty’s behandelen, doen er enkele Wagyu-mythes de ronde over hoe deze
koeien worden behandeld. Hoewel het waar is dat veel Wagyu-boeren die
deze koeien houden, ze allemaal namen geven, is het niet waar dat de
boeren de koeien masseren, ze bier voeren en klassieke muziek voor ze
spelen om van te genieten!
Al deze mythen zijn klinkklare onzin, dus geloof niet alles wat u
leest over hoe Wagyu-runderen worden grootgebracht!
6. Het
rundvlees heeft zijn eigen Olympische Spelen
Geloof het of niet, maar om de vijf jaar worden in Japan de Wagyu
Olympics gehouden. Tijdens dit evenement strijden de deelnemers in twee
hoofdcategorieën: rasverbetering en vleeskwaliteit.
De meest begeerde prijs die tijdens deze Olympische Spelen wordt
uitgereikt en waar je nog nooit van gehoord hebt, is het “Best Overall”
rundvlees van het land. De volgende Wayou Olympics worden in oktober
2022 gehouden in de stad Kagoshima, Japan.
7.
Kobe Beef wordt alleen verkocht in een paar Amerikaanse restaurants
Echt Kobe-rundvlees is afkomstig van Wagyu-koeien en het is een van
de meest gewilde vleessoorten ter wereld. Het wordt zeer gewaardeerd om
zijn malsheid, zoetheid, rijke smaak, en goed gemarmerde textuur.
Terwijl veel restaurants in de Verenigde Staten beweren dat ze Kobe
rundvlees serveren, is de waarheid dat slechts een handvol Amerikaanse
restaurants gecertificeerd zijn om Kobe rundvlees te verkopen. Als u een
reis naar Las Vegas hebt gepland en hunkerend naar een authentieke Kobe
steak, hebt u geluk omdat drie van deze restaurants in Las Vegas
zijn.
8. Wagyu-koeien
leven langer dan andere runderen
In de Verenigde Staten worden de meeste runderen geslacht op een
leeftijd van 15-20 maanden. Wagyu-runderen die in Japan worden gefokt,
hebben een langer leven omdat ze pas geslacht worden als ze ongeveer 30
maanden oud of ouder zijn.
De reden waarom Japanse boeren hun Wagyu-runderen langer laten leven,
is dat een langer leven gelijk staat aan een betere smaak. Bovendien,
hoe langer Wagyu-koeien mogen leven, hoe meer rundvlees ze produceren,
wat de Wagyu-boeren meer geld oplevert en zoals u weet, is geld
koning!
Conclusie
Wij hopen dat u evenveel plezier beleeft aan deze fascinerende feiten
over Wagyu-rundvlees als wij aan het samenstellen ervan! Wagyu rundvlees
is in tegenstelling tot ander rundvlees en het is een voedsel item dat
niets dan lof van voedsel deskundigen over de hele wereld ontvangt.
Als u het geluk hebt Japan te bezoeken, zorg er dan voor dat u een
restaurant vindt dat authentiek Wagyu-rundvlees serveert, zodat u zelf
kunt ontdekken hoe heerlijk dit vlees is. Anders zult u misschien een
vakantie moeten plannen naar een van de weinige Amerikaanse steden met
een restaurant dat authentieke Wagyu-steaks serveert.
: tkyszk,