5 Manieren om Katten Aggressie en Ongewenst Gedrag Te Voorkomen

Is uw kat overdreven agressief? Grijpen ze aan uw voeten en klauwen ze naar uw enkels wanneer ze dat niet zouden moeten doen? Lijken ze het ene moment normaal en het volgende moment sissen en klauwen ze naar u of een onschuldige gast?

Katten kunnen overprikkeld raken door te veel opgekropte energie en geen goede manier hebben om die kwijt te raken. Oorzaken variëren van verveling tot zich onzeker voelen en zelfs tot zwerfkatten die te dicht bij uw eigendom komen.

Wat de oorzaak ook is, deze vijf oplossingen voor agressie kunnen een groot verschil maken bij het kalmeren van uw kat.

1. Speeltijd

Als uw kat niet genoeg aandacht en spel krijgt, zal hij veel opgekropte energie hebben die vrijgelaten moet worden. Dit kan zich uiten in de vorm van agressief gedrag, zoals willekeurig naar u sissen en klauwen, andere huisdieren aanvallen, of ‘s nachts non-stop miauwen.

Katten doen dit omdat ze gewoon niet weten hoe ze al hun extra energie op een positieve manier kwijt kunnen, tenzij je ze laat zien hoe dat moet.

U hebt veel mogelijkheden om met uw kat te spelen. Een kattenspeeltje met een veertje of een piepballetje aan het uiteinde kan heel betoverend zijn voor uw huisdier. Katten houden ook van laserspeeltjes met een rode stip – schijn er alleen niet mee in de ogen van uw kat!

Welk speeltje je ook gebruikt, doe alsof het een prooi is, verstop het rond hoeken, en “vlucht” voor de kat, zodat ze denken dat ze aan het jagen zijn.

Speel elke dag met uw kat om energie te verbranden en hem rustig te houden. Dit speeltijd zal ook een liefdevolle band tussen u en uw kat te creëren.

2. De ‘FFFF’ klank

Katten communiceren door middel van bewegingen, oogcontact, stoten met staart en kop, en geluiden zoals sissen. Als u de taal van uw kat imiteert, zal hij sneller doorhebben wanneer hij iets verkeerd doet. Als u begint wanneer uw kat een kitten is, zullen ze de taal veel sneller oppikken.

Het maken van een lang “fffff” geluid imiteert een sis en kan uw kat snel laten zien dat hun huidige acties niet zijn toegestaan. Maak het geluid snel en op het moment dat het ongewenste gedrag zich voordoet, zodat uw kat niet in verwarring raakt over de boodschap die u geeft.

Herhaling en opvolging zijn de sleutel. Als je je schuldig voelt na het maken van een “fffff” geluid en je kat onmiddellijk aait, zal hij verward zijn over de boodschap die je stuurt, dus maak het geluid en vermijd dan genegenheid voor een paar minuten.

3. Kalmerende Kruiden Producten En Stekkers

Veel kattendeskundigen raden kalmerende kruidenproducten en plugins aan die een kalmerende geur in de kamer verspreiden. Sommige kruidenpreparaten imiteren de natuurlijke kalmerende feromonen van de kat.

Plaats deze in de kamers waar uw kat de meeste problemen heeft. Bijvoorbeeld, als ze angstig en agressief worden in de woonkamer, zet daar dan een plugin neer.

De kalmerende geur geeft de kat het signaal dat alles in orde is.

4. Zwerfkatten Wegjagen

Uw kat kan angstig en agressief worden als er buiten een andere zwerfkat rondzwerft. De geur van deze kat, die uw kat zelfs in uw huis kan opmerken, geeft uw kat het gevoel dat hun huis in gevaar is.

Stel je voor dat een vreemd persoon rond je huis cirkelt en naar binnen kijkt. U zou zich ook angstig en agressief voelen!

In het belang van de kat, zoek manieren om de bezoeker te ontmoedigen. U kunt bijvoorbeeld getimede sproeiers kopen die door beweging geactiveerd worden. De zachte waterstraal zal de zwerfkat aanmoedigen te vertrekken zonder hem pijn te doen.

Je kunt ook naar buiten gaan met een spuitfles en zelf een sissend geluid maken om ze weg te jagen.

5. Katten Bomen

Tenslotte zijn hoge krabpalen een goede manier om een agressief katje te helpen zich meer in de hand te houden. Sommige, zoals de Abessijn houden erg van hoge plekken.

Soms komt agressie naar buiten omdat een kat zich weerloos of kwetsbaar voelt. Ze kunnen geïntimideerd zijn door andere katten of honden – zelfs door andere mensen of kinderen in huis.

Omdat een kattenboom hoog van de grond staat, voelen ze zich veiliger en hebben ze een beter zicht op wat er om hen heen gebeurt. In en uit de boom klimmen kan ze ook helpen om opgekropte energie kwijt te raken! Een kattenboom kan zelfs een schichtige kat helpen om uit hun schulp te kruipen en rond te hangen als er mensen op bezoek zijn.

Een aantal factoren kan bijdragen aan de agressiviteit van een kat. Onthoud: slecht gedrag betekent niet dat uw kat slecht is. In feite betekent het meestal dat uw kat gestrest is of te veel energie heeft.

Wat doet u om uw kat te helpen? Hoe corrigeert u ongewenst gedrag? Laat het ons weten in de reacties hieronder!