4 Kattenrassen Met Prachtige Krullen

Krullenharige katten zijn uiterst zeldzaam, en deze afwijking geeft aan dat de kat eigenlijk ten minste een laagje van zijn natuurlijke haar mist.

Katten hebben een bovenvacht van stug haar dat beschermend haar wordt genoemd en dat beschermt tegen de regen. Ze hebben een middelste, zachtere laag, die luifelhaar wordt genoemd, en ze hebben ook een korte en zachte laag die donshaar wordt genoemd. Wanneer een van deze lagen ontbreekt, kan een kat krullend haar hebben.

Dit komt zelden voor bij een enkele kat, en daar waar het is voorgekomen, is het niet altijd mogelijk gebleken om deze eigenschap te kweken. Daarom is het nog zeldzamer om krulhaar te vinden.

Met dat gezegd hebbende, bestaan er wel degelijk enkele. In feite zijn er vier bekende krullenharige kattenrassen, waarvan de meeste in de Rex-klasse. Krullenharen zijn minder gevoelig voor verhaaring en kunnen eigenlijk helemaal niet verharen.

Dit heeft ertoe geleid dat sommigen ze hypoallergeen noemen, en allergiepati├źnten kunnen zich tot deze rassen wenden als een middel om veilig een kat te bezitten zonder de symptomen van kattenallergie├źn te hoeven verdragen.

1. Selkirk Rex

Selkirk Rex

De Selkirk Rex is een grote kat met een ronde kop en robuuste ledematen. Hij heeft de neiging om een lange vacht te hebben en wordt vereerd om zijn teddybeer uiterlijk, die een bijna wollen vacht heeft.

Het ras staat er niet om bekend dat het bijzonder aanhankelijk of atletisch is, maar het kan een gedistingeerde en unieke uitstraling hebben. Dit ras heeft de neiging om als binnenhuiskat te worden gehouden, omdat het onder zijn verschillende eigenschappen de neiging heeft om een gebrek aan energie en enthousiasme te hebben.

De Selkirk Rex heeft ook meestal golvende snorharen, en alle katten van dit ras kunnen hun afkomst herleiden tot een enkele kat genaamd Miss Depesto.


2. LaPerm

LAPerm

De vacht van de LaPerm kat is kort en golvend, en het geeft het ras een uitstraling alsof ze net wakker zijn gemaakt. In tegenstelling tot de Selkirk Rex staat dit ras erom bekend dat het lief en aanhankelijk is met mensen. Ze volgen je in het rond om opgemerkt te worden en ze verlangen naar aandacht, waar ze zeker genoeg van zullen krijgen, dankzij hun ongelofelijke en unieke uiterlijk.

Ze kunnen komen in een verscheidenheid van kleuren en markeringen. Ze zijn zelfs verkrijgbaar in kort- en langharige soorten, maar als u er als kitten een krijgt, wees dan voorbereid op het feit dat hun krulhaar na de geboorte zal verdwijnen voordat ze weer opduiken als ze ongeveer tien maanden oud zijn.


3. Devon Rex

Devon Rex

Bekend als de pixie kat of de buitenaardse kat, dankzij hun grote oren en slanke lichaam, de Devon Rex is een mooie en onderscheidend uitziende katachtige. Ze komen uit Devon, in het Verenigd Koninkrijk, vandaar hun naam, en ze worden gewaardeerd om hun intelligentie en hun uiterlijk.

Hun haar heeft de neiging kort te zijn, en ze hebben grote ogen. De gekrulde vacht is eigenlijk vrij fragiel, en het ras is gevoelig voor oververzadiging, wat leidt tot gebieden waar de vacht volledig is weggelikt. Het ras is niet alleen aanhankelijk, maar ongelooflijk speels en zal graag trucjes uithalen als dat betekent dat het de liefde van de eigenaar krijgt.


4. Cornish Rex

Cornish Rex

Het Cornish Rex ras komt uit Cornwall in de UK, dat grenst aan Devon, en is een ander ras dat kort en krullend haar heeft. In feite deelt het een paar fysieke kenmerken met de Devon Rex omdat het slank is en grote oren heeft. De Cornish Rex heeft geen beschermhaar of luifelhaar en heeft alleen de zachte ondervacht. Deze zachte kat is ook vergelijkbaar met de Devon Rex omdat hij niet alleen aandacht en genegenheid van zijn eigenaar wil, maar ook eist. Hij is ook een wendbare en atletische kat en kan eindeloos rennen en spelen.

Katten met krullen

Er zijn misschien andere individuele katten met krullend haar, maar deze vier zijn de enige bekende krullenharen. Hoewel ze worden beschreven als hypoallergeen, is er niet echt zoiets, maar door het ontbreken van een of twee lagen bont hebben eigenaren minder kans om allergische reacties te krijgen rond deze katten dan rond langharige katten.

Als u op zoek bent naar echt unieke en aantrekkelijke rassen, dan voldoen deze krulhaarkatten aan die criteria en nog veel meer.